Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Tjoget-gänget öppnar bar på NK i november

Joel Söderbäck, Boban Rudinski och Andreas Bergman från Tjoget vill att Söder ska möta Östermalm på nya stället.
Joel Söderbäck, Boban Rudinski och Andreas Bergman från Tjoget vill att Söder ska möta Östermalm på nya stället.

Söderkrögare öppnar restaurang och aperitivobar på NK.
– Vi vill åt den härliga känslan av att ta en drink mitt på dagen, säger Joel Söderbäck som driver baren i hop med sina kompanjoner från Tjoget.

ANNONS

NK:s senaste tillskott i sin mat-och drycksatsning heter Positano vill plocka upp den italienska aperitivokulturen, alltså att slinka in på ett glas och en liten munsbit på eftermiddagen.

Trio från Tjoget

Baren kommer drivas av Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski som redan jobbar ihop med Tjoget i Hornstull.

– Vi har alltid varit inspirerade av den kulturen. Och en härlig storstad tycker vi ska ha en bra aperitivobar säger Joel Söderbäck och fortsätter:

– Vår kompanjon Robert har en väldigt stark italienkänsla eftersom han ligger bakom ställen som La Vecchia Signora och Lo Scudetto och för Andreas Bergman och mig handlar det om att vi, ur ett mat-och drinkperspektiv också alltid varit väldig inspirerade av Italien.

Den har något romantiskt och härligt över sig, menar han: att få hänga på en bar och dricka mitt på dagen.

– Fast då drinkar som kanske inte har lika mycket alkohol i sig, så du kan ta ett par stycken, umgås och ha det bra tillsammans.

Öppnar i november

Menyn kommer att bestå av enklare pastarätter, sallader, chark, ostar, och  sötsaker från hela Italien och den delas upp i tre delar, morgon, lunch och eftermiddag.

ANNONS

Positano öppnar den 21 november när vi behöver solen, medelhavet och Italien som mest.

NK, Hamngatan, Stockholm, Sverige