Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Grönsakerna får huvudrollen på Ulriksdals Värdshus nya krog

Jonathan Kasche, kökschef, och Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer.
Jonathan Kasche, kökschef, och Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer.

Ulriksdals Värdshus har gett sin restaurang ett ansiktslyft. Nu är det modern skandinavisk mat med grönsaker i fokus på menyn som gäller när Emmer öppnar i slutet av augusti.
– Vi hoppas att folk kommer och har en härlig stund och njuter av maten, säger restaurangchefen Fanny Sturén.

ANNONS

För fyra år sedan köpte Svenska Brasserier upp Ulriksdals Värdshus. På den tillhörande köksträdgården om 1,5 hektar skapade de en odling som nu förser koncernens restauranger med grönsaker.

I slutet av augusti slår de även upp dörrarna till värdshusets restaurang under det nya namnet Emmer. Här har inredningen bytts ut och kökets inriktning går numera mot modern skandinavisk mat.

Modern skandinavisk mat

– Emmer är någonting vi behövde göra. Vi kände att det var dags att göra om därinne och ta bort smörgåsbordet, berättar Fanny Sturén, restaurangchef sedan ett år tillbaka.

Gästerna kommer framöver att kunna välja mellan två menyer, en med tre serveringar och en med fem, där grönsakerna står i fokus.

Grönsaker står i fokus på skördemenyn.

Grönsaker står i fokus på skördemenyn. Foto: Pressbild

Nyskördade grönsaker på menyn

På den större skördemenyn jobbar de först med snacks i form av nyskördade grönsaker från den egna odlingen och lokala samarbetsgårdar, därefter en kall och en varm rätt, samt en sittande buffé.

– Man komponerar ihop sin egen meny. Det kommer att finnas animaliskt protein i form av kött och fisk från vår egen fiskebåt, men vi gillar att se det som något extra, inte som huvudrollen.

Lagom till öppningen kommer det att vara fullt av zucchini, brytbönor och hallon i trädgården, vilket kommer att synas på bordet.

Förhoppningen är att locka till sig fler gäster som uppskattar restaurangens närhet till naturen.

ANNONS

”Vill inte vara pretentiösa”

– Vi vill göra värdshuset mer öppet och tillgängligt för alla, vi vill inte vara pretentiösa. Folk ska inte känna att de behöver klä upp sig för att komma till oss och njuta av en måltid tillsammans, säger Fanny Sturén.

Restaurang Emmer öppnar på Ulriksdals Värdshus i Solna den 20 augusti och har öppet för middag onsdag till lördag.

Veckan därpå börjar de även med lunchöppet tisdag till söndag.

– På lunchen kommer vi att servera något enklare rättare till ett mer överkomligt pris.

Restaurangen kommer att ha säsongsöppet från april till oktober. 

Ulriksdals Värdshus, Solna, Sverige