Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny krog på Söder under krisen – ”En del tycker vi är galna”

Gänget på Claro Streetfood erbjuder streetfood i alla dess sorter.
Gänget på Claro Streetfood erbjuder streetfood i alla dess sorter.

"Krubb"-paret Annika Runström och Örjan Johansson öppnar Claro Streetfood vid Nytorget – och Mästerkocksvinnaren Sofia Henriksson hakar på.
– En del tycker att vi är galna som öppnar nu, säger Annika Runström.

ANNONS

Hammarby sjöstadsparet Annika Runström och Örjan Johansson driver hamburgarrestaurangen Krubb som finns på sex ställen i stan.

Nu har de just öppnat Claro på Skånegatan.

På menyn står street food från hela världen – som bowls, buns, ceviche och taco.

– Det är mat vi älskar. Jag tror det passar publiken här också. Vi har burgarekollegor runt hörnet och många bra restauranger i området, men vi tyckte att ett sådant här koncept saknades. Vi vill vara ett ställe för sociala måltider, med sharingmenyer. Alla ska känna sig välkomna – barnfamiljer, folk som bor här, unga. Och hundar! säger Annika Runström.

Varför här?

– Alltså, solläget och gågatan på sommaren. Det går nästan inte att säga nej till! Och tänk att gå upp i Vitabergen här uppe och ha picknick med massa goda sides.

Men varför nu, mitt i coronatider?

– En del tycker att vi är galna som öppnar nu. Vi tycker att vi är lite galna, men man får ändå ha en tro om en härlig framtid. Folk kanske känner att de vill stötta också. Man vill ju inte sitta hemma och sura med en tom lokal heller. Vi kör ju take away också, det har gått helt okej de dagar vi haft öppet, säger Annika Runström.

Mästerkock-Sofia med i satsningen

Med sig har de Mästerkocksvinnaren Sofia Henriksson, som varit med och utformat menyn. Med inställda events och kokbokssigneringar i coronans spår, var tajmingen lysande för henne.

ANNONS

Claro, Nyöppnad restaurang vid skånegatan 87. Sofia Henriksson och Arnaldo Gomez

Sofia Henriksson och kocken Arnaldo Gomez fixar taquitos.

Vårrullarna och dumplingsen kommer från Henriksson nya kokbok, hon ska också lansera en brunch här.

– Det känns jätteroligt. Jag lever fortfarande i en bubbla och kan inte fatta att jag vann. Härom dagen stod jag här och lagade mat och fick nypa mig i armen, säger Sofia Henriksson.

Såg på tv

Att deras vägar korsades var en slags lycklig slump, berättar Annika Runström.

– Vi satt hemma och kollade på Mästerkocken på tv och hejade på henne. Efter att hon vunnit såg vi henne i tv och hon lagade exakt den typen av mat vi ville ha här. Vi hade en gemensam bekant och slängde ut en krok. Det blev ju jättebra.

Claro Streetfood ligger på Skånegatan 87, Södermalm.

Skånegatan 87, Stockholm, Sverige