Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu får du vänta ett helt år för att få smaka på Stockholm

Smaka på Stockholm ställs in i år för första gången sedan starten 1992.
För första gången sedan matfestivalen startade ställs den in.

Nordens största matfestivalen Smaka Good Food Festival ställs in i år. Det är första gången den inte blir av sedan starten 1992.
– Nu siktar vi in oss på nästa sommar i stället, säger grundaren Anders Sewerin.

ANNONS

Smaka Good Food Festival, som tidigare hette Smaka på Stockholm, skulle egentligen gått av stapeln den 4-7 juni men flyttades fram till den 10-13 september på grund av coronaviruset. Nu ställs matfestivalen i Kungsträdgården in helt och hållet i år.

– Vi vill att festivalen ska bidra med kärlek och nöje och inte oro och osäkerhet. Det är så mycket som är osäkert så vi avvaktar till nästa sommar i stället, säger grundaren Anders Sewerin.

Foodtech-konferensen blir av

Matfestivalen har ägt rum varje sommar sedan starten 1992, men nu får stockholmarna vänta till 3-6 juni nästa år i stället.

– Jag hoppas att den blir av då. Då kommer vi bjuda på en helt ny matfestival där vi fokuserar på mat som är hälsosam och bra för klimatet, säger Anders Sewerin.

Däremot kommer den årliga konferensen Sweden Foodtech Big Meet bli av. Exakt vilket datum är inte bestämt än, men någon gång vid månadsskiftet september/oktober.

Smaka Good Food Festival samlar årligen flera av landets främsta restauranger, kockar, bagare och matentreprenörer.

Kungsträdgården, Jussi Björlings allé, Stockholm, Sverige