Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

De vårdar varannan vecka-konst på Vassa Eggen

Zeke Tastas & Eija Skarsgård ska hänga konst i baren på Vassa Eggen.
Zeke Tastas & Eija Skarsgård ska hänga konst i baren på Vassa Eggen.

Kommersiella logotyper är lika mycket värda som skulpturer när Vassa Eggen tar ett omtag på sin konstsatsning.
– En bar är en levande miljö, ett perfekt ställe för konst, säger Zeke Tastas som hjälper nöjeschefen Eija Skarsgård med projektet de kallar Pop T/art.

Konstutställningar dyker upp på alla andra ställen än gallerier och museer. Varenda krog, köpcentrum och butik som har ambitionen att sticka ut tycks hänga konst på väggarna och Vassa Eggen är inget undantag. Snart tar restaurangens nöjeschef Eija Skarsgård, i samarbete med klubbprofilen Zeke Tastas, ett nytt grepp om utställningarna här.

Dedikerad till coola kvinnor

– Vi kommer hänga nya verk varannan vecka och gärna med olika teman som på premiären 8 mars som bara är dedikerad till coola kvinnor. Och vi vill gärna vara en plats för unga konstnärer som kanske inte kan, eller riktigt vågar söka sig till ett klassiskt galleri, säger Eija.

Zeke fortsätter:

– Tanken är att folk som med sin konst, eller sin kreativitet bidrar till en positiv Stockholmsenergi. Människorna kommer i första hand. konsten i andra.

Mer levande än ett galleri

För de som kallas konst på Vassa eggen är ett brett, det kan vara lika gärna vara kommersiella logotyper som skulpturer.

– Vi vill samla alla typer här och en restaurang eller en bar är en väldigt levande miljö till skillnad från ett galleri, eller så ser åtminstone jag det, säger Zeke.

8 mars är det premiär för Vassa Eggens nya konstprojekt Pop T/art och sedan är tanken att konsten byts ut varannan vecka.

Först ut är Elsa Ekman, Ida Sundquvist, Filippa Smeds, Sophia Somajo och Judit Fritz som ställer ut ihop.

Vassa Eggen Steakhouse, Birger Jarlsgatan, Stockholm, Sverige