Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Mindre snobberi när Videgård gör om sin restaurang

Erik Videgård öppnar ny krog på Stureplan
Kocken Erik Videgård gör om sin krog "mest för min egen skull", säger han.

Menyerna var för stela, notorna för höga. Nu tänker Erik Videgård om.
– Jag har tittat mer på hur jag gjorde saker förr, för att hitta den rätta känslan, säger han.

ANNONS

Restaurangen Videgård inne i Sturegallerian har gått bra, åtminstone enligt krögaren Erik Videgård själv.

Ändå vill han göra om. Krogen har varit lite för fin.

– Jag har tänkt om under sommaren och kommit fram till att krogen inte riktigt är som jag vill att den ska vara. Snittnotorna har varit för höga, och menyerna lite för stela. Jag har varit lite inburad i mina egna idéer och restauranggästerna har inte varit lika fria att välja som jag hade önskat från början.

Blickar bakåt

Så i stället har de fasta menyerna strukits och de nikkei-influenserna (japansk-peruanska) har blandats upp med det som gjorde Erik Videgård berömd från början.

– Jag har kollat på hur jag jobbade med sushin på East en gång i tiden och inspirerats av rätterna jag gjorde på Halv trappa plus gård: Enkla rätter utan tjafs. Fast med massor av smaker.

Det betyder att sichuanköket kan dyka upp i Sturegallerian i vissa former. Dessutom lanserar han en sushilounge, med traditionella sushi-och sashimiserveringar.

– Sushi har ju blivit snabbmat, med trötta bitar lax som vi kastar i oss. Men det är ju inte alls det sushi handlar om utan det ska vara noggrant och väldigt omsorgsfullt gjort.

Nya Videgård är redan igång och krögaren hoppas att det ska bli lättare att slinka in på ett par rätter nu, att Videgård blir ett ställe du besöker ofta snarare än som finkrog någon gång då och då.

ANNONS
Videgård Restaurant, Stockholm, Sverige