Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

En stängd krog har öppnat igen – två väntar på inspektion

Sex av krogarna som stängts ligger på Södermalm, en i Vasastan och en på Östermalm.
Sex av krogarna som stängts ligger på Södermalm, en i Vasastan och en på Östermalm.

Inspektioner av krogar fortsätter och tre nya krogar i Stockholm har behövt stänga. Babylon på Södermalm får nu öppna igen och de andra två ställena som stängde inväntar inspektion. Totalt har åtta krogar i stan tvingats stänga temporärt.

ANNONS

Efter inspektioner under valborgsmässoafton beslutades att Babylon på Götgatan och Ho’s Kina på Hornsgatan skulle stängas. På krogarna fanns trängsel och en av dem hade även stående servering, enligt SVT.

Inspektionerna fortsatte sedan under helgen i innerstan och Hägersten. Två ytterligare krogar rapporterats till Smittskydd Stockholm, som beslutade att Monky bar på Sveavägen fick stänga med omedelbar verkan.

Enhetschefen på miljöförvaltningen i Stockholm, Peter Brådenmark, förklarar på tisdags förmiddagen att Babylon öppnat igen, Monkey bar ska ha inspektion under dagen och Ho´s Kina inväntar inspektion.

– Våra inspektioner sker när det inte är några kunder där. Verksamheterna får då visa och förklarar vad de gjort för att åtgärda bristerna, säger han och fortsätter:

– Det är en stor sannolikhet att vi gör uppföljande inspektioner på de verksamheter som tidigare stängts. Vi vill se hur det ser ut igen när kunder är där.

Ingen förbättring

Stockholm stads inspektioner av krogar har pågått sedan slutet av mars. Antalet kontroller fördubblades helgen vecka 17 och sker nu minst fyra dagar i veckan, enligt DN.

Trots den ökade närvaron och stängda krogar så upplever inte Miljöförvaltningen i Stockholm att krögarna visar en ökad medvetenhet.

– Det här har pågått i en månad, med inspektioner, stor mediebevakning och Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser där det pratas om hur viktigt det är att de sköter riktlinjerna. Jag är därför besviken att våra inspektioner fortsätter hitta så pass många brister, säger enhetschefen Peter Brådenmark.

Öppnat igen

Under helgen innan första maj så stängdes fem krogar i Stockholm: Raw sushi & bowl, The International Bar, Carmen, The Central Bar Folkungagatan och Charles Dickens.

ANNONS

Men redan på onsdagen så hade alla krogarna fått öppna igen efter nya inspektioner.

– Vi tittar på hur krögarna förhindrar smittspridning och trängsel. Dels är det en dialog med verksamheten och dels ser vi på vilka åtgärder de gjort, det kan vara nya rutiner för städ och hygien, säger Peter Brådenmark.

 

Stockholm, Sverige