Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här är krogarna där du kan äta Årets kock-finalisternas mat

De gör upp i Årets kock 2019.
Stockholmskockarna Jonas Lagerström, Christian Siberg och Lars Niklasson är med och gör upp om titeln Årets kock 2019.

Den 12 och 13 september är det final för Årets kock 2019. Tre kockar från Stockholm är med och gör upp om titeln.
Vi guidar till var du kan äta deras mat.

ANNONS

Totalt är det åtta kockar som tagit sig till finalen av Årets kock som går av stapeln på Annexet den 12 och 13 september.

Tre av kockarna bedriver krogverksamhet här i Stockholm – så varför inte dra dit och bedöm deras matlagningskunskap själv?

Två finalister från Vasastan

Stockholmsfinalisten Jonas Lagerström, som också tävlade förra året, är en av ägarna och kockarna på Restaurang Etoile på Norra Stationsgatan i Vasastan. Där serverar han tillsammans med partnern Danny Falkeman en fast middagsmeny – med ett helvegetariskt alternativ (Läs vår krogrecension av Etoile här).

Den andra Stockholmfinalisten Lars Niklasson jobbar även han som kock i Vasastan, närmare bestämt på Restaurang Lilla Ego på Västmannagatan.

Restaurangen har något av ett rykte för att vara en plantskola i tävlingssammanhang: Ägarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt har vunnit tävlingen och Niklasson tog sig till finalen även förra året (men landade då på en femteplats).

ANNONS

Laga mat med finalisten på Kungsholmen

Den tredje och sista Stockholmsfinalisten Christian Siberg jobbar i grannstadsdelen Kungsholmen på Swedish Taste Stockholm. Där håller han i matlagningskurser för den som är intresserad av att lära sig några tricks. 

På fredag, 13 september, klockan 15.30 koras vinnaren i SM i professionell matlagning 2019 och en lycklig finalist kan titulera sig Årets Kock 2019. 

Uppdatering: Martin Moses från SK Mat & Människor i Göteborg blev Årets kock 2019.

Stockholm, Sverige