Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Höstens krognyheter: Pizza, Peru, stök och öl

Fullt ös i krogsvängen hösten 2018.
Fullt ös i krogsvängen hösten 2018.

Napoletansk pizza på Östermalm, eller arabisk pizza i Hornstull? Dessutom öppnar två nya Nikkei-ställen och en riktig klassiker återuppstår.
Häng med in i kroghösten.

ANNONS

Krogstockholm är i ständig förändring. Roligt för oss som vill käka ute och testa nya grejer. Här har vi samlat några av höjdpunkterna.

 1. Videgård. Kocken Erik Videgård gör comeback vid Stureplan. Han nya ställe blandar peruanskt och japanskt och öppnar i slutet av september.
  Adress: Sturegallerian, Östermalm
  Läs mer här
 2. Bitza. Kafferostaren Aadel Kersh hittade en lokal på Södermalm och bestämde sig för att öppna restaurang. Här serverar han pizzor från Palestina och annan mat från regionen.
  Adress: Hornstulls strand 13, Södermalm
  Läs mer här
 3. Meno Male. Mera male? Den napoletanska pizzerian Meno Male knoppar av sig: efter krogar på Roslagsgatan och Hantverkargatan är det dags för Östermalm. Nya stället öppnar i september.
  Adress: Sibyllegatan 47, Östermalm
 4. Calle P. Legendarisk krog återuppstår. Åtminstone på pappret. Trion bakom Sixten och Frans återuppväcker namnet när de öppnar nytt ställe i lokalen mitt i Berzelii park.
  Adress: Berzelii park, Norrmalm
  Läs mer här
 5. The Farm. Bryggeriet Stockholm Brewing flyttar till enorma lokaler i Frihamnen och startar dessutom krog på samma adress.
  Adress: Magasin 3, Frihamnsgatan 28, Östermalm
  Läs mer här
 6. Fröken Vandal. Rapparen Petter bygger ut sitt krogimperium med nytt ställe vägg i väg med sitt burgarhak Käk. Öppnar senare i höst.
  Adress: Hornsbruksgatan 24, Södermalm
  Läs mer här
 7. Bank hotel. Här, på stans nya heta mötesplats för unga vackra och välbärgade människor öppnar Stureplansgruppen krogen Bonnies. Europeiskt käk på vackert porslin med massor av bra vin på glas till ett rimligt pris.
  Adress: Arsenalsgatan 6, Norrmalm
 8. Mr Voons street bar. Mr Voon bygger ut med en bakficka med enklare och snabbare rätter a la street food från asien.
  Adress: Smålandsgatan 26, Norrmalm
  Läs mer här
 9. Adam och Albin i Birger Jarlspassagen. Middag, lunch och take-away i något som krögarna själva kallar för ett unikt koncept. Mycket mer än så vet vi inte i nuläget. Men krogen öppnar någon gång 2018.
  Adress: Birger Jarlspassagen, Östermalm
 10. Las Brasas. Le Nom hade tydlig vegoprofil. Men krögarna sadlar om och satsar istället på en köttigare meny i samma lokal. Då passar man även på att byta namn.
  Adress: Roslagsgatan 6, Vasastan
  Läs mer här
 11. Oscha. Efter många om och men kan Bryggeripuben Oscha öppna i Gamla stan, i Monk’s gamla lokaler. Preliminärt datum är i oktober.
  Adress: Munkbron, Gamla stan
  Läs mer här.
 12. Indio Kitchen. Filmbolaget Indio tar över Bio Rio och tar med sitt restaurangkoncept Nikkei (peruanskt-japanskt). Filmbolaget har redan en restaurang på Kocksgatan men nu bygger man alltså ut verksamheten.
  Adress: Hornstulls strand 3, Södermalm
  Läs mer här. 
 13. Madam. Äkta koreanskt. Sprit till det heta, fermenterade, syrliga och smakrika. (Den koreanska toaletten i sig är värd ett besök på den här pärlan.)
  Adress: Tjärhovsgatan 5, Södermalm
  Läs mer här
 14. Tavernina. Taverna Brillo öppnar en bakficka för snabb och enkel mat som helst ska beställas via en app.
  Adress: Humlegårdsgatan 19, Östermalm
  Läs mer här
 15. Portal bar. Kvarterskrogen med extra allt, Portal, har öppnat en bar vägg i vägg med sin restaurang. Om du gillar hantverksöl och smårätter har du kommit rätt.
  Adress: Sankt Eriksplan 1, Vasastan
  Läs mer här
 16. Kalf & Hansen. Far och son-duon Rune och Fabian Kalf-Hansen öppnar sin tredje restaurang med fokus på ekologisk, nordisk snabbmat. Den här gången i Vasastan.
  Adress: Rörstrandsgatan 3, Vasastan
  Läs mer här
 17. Nook market. Minns ni Nooks satsning mot det asiatiska köket i Ringens Food court, Teatern. Nu återuppstår det konceptet i Nooks bardel.
  Adress: Åsögatan 176

Portal Restaurant, Sankt Eriksplan, Stockholm, Sverige