Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Slow food och ännu långsammare service

Pazzi gör lyxpizzor till sunkpriser. Men väntetiderna är under all kritik.
Pazzi gör lyxpizzor till bra priser. Men väntetiderna är under all kritik.

Testat: Pazzi

— hotellrestaurang med riktig vedeldad pizzaugn
Östgötagatan 65, Södermalm
Betyg 2/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Pazzi gör ljuvliga pizzor och priserna är rimliga. Men var beredd på en lång väntan på maten – för oss tog det en timme att få förrätten!
Kyparens försvar: ”Det här är italiensk slow food.”

MENY

Kök: Pazzis pizzor går inte av för hackor. De är gräddade i över 400 grader i en riktig vedeldad pizzaugn sådär så att de blir lite brända även undertill. Degen har fått jäsa i lugn och ro.

Vi provar också ett
par pastarätter, men
de håller inte alls
samma nivå.

Charktallriken är generöst tilltagen. Och pastarätten Papardelle al pesto di carciofi låter intressant i menyn – men smakar inte därefter.

Charktallriken mezzo mezzo är generöst tilltagen. Pastarätten Papardelle al pesto di carciofi låter intressant i menyn – men smakar inte därefter.

Här finns klassiska pizzor, som Margherita och Di Parma med ruccola, parmaskinka och parmesanost. Men här finns även nyskapande pizzor som en pizza bianca (utan tomatsås) med crème fraîche, mozzarella, rostad broccoli, krispig grönkål och riven pecorino, en fin smakkombination.

Charktallrik Mezzo mezzo är generöst tilltagen. Både skinkan och osten känns nyskurna men är kanske inte de längst lagrade. Vi provar också ett par pastarätter, men de håller inte alls samma nivå.

Synd att förstöra
god coppa genom
att hårdsteka den
på det viset.

Papardelle al pesto di carciofi (149 kr) låter intressant i menyn men smakar inte därefter. Synd att förstöra god coppa genom att hårdsteka den på det viset.

Efterättspizzan däremot – med ­nutella, banan, hallon och grädde – är barnsligt god!

Vego: Flera vegetariska pastarätter och pizzor. Dock inget ­veganskt.

Pris: Budget. Varmrätterna kostar mellan 119 och 175 kronor. Det här är finpizza till sunkpris.

Pizza bianca med crème fraîche, mozzarella, rostad broccoli, krispig grönkål och riven pecorino.

Pizza bianca med crème fraîche, mozzarella, rostad broccoli, krispig grönkål och riven pecorino.

MILJÖ

Lokal: Pazzi ligger på gatuplan i det stora Coop-huset på Östgötagatan. Det är också entrén till Hotel Point, något som restauranggästerna knappt märker.

Ljudnivå: Behaglig trots att restaurangen är förhållandevis stor. Här är det lätt att prata med varandra.

Det är också entrén
till Hotel Point, något
som restauranggästerna
knappt märker.

Stora sällskap: Lokalen är rymlig och bör kunna ta emot även större grupper.

Barnvänligt: Mycket. Lätt att rulla in med barnvagn och även lite större barn känns välkomna.

Efterrättspizza med nutella, banan, hallon och grädde.

Efterrättspizza med nutella, banan, hallon och grädde.

SERVICE

Väntetid: Obscent lång väntan utan någon förvarning eller förklaring. En av gångerna dröjde det en timme att få in första rätten. Dessutom kom ständigt nya bud från Uber eats och hämtade travar med pizzakartonger. Går de före gästerna i restaurangen?

Försöket att försvara
de långa väntetiderna
håller inte: ”Det här är
italiensk slow food”.’

Bemötande: Personalen vill väl, men har svårt att hinna med. Vid ett av våra besök verkade servitören ensam ha hand om både hotellreceptionen och restaurangen. Försöket att försvara de långa väntetiderna håller inte: ”Det här är italiensk slow food”.’

Snarare slow service och shitty planning.

Prisklass budget

Östgötagatan 65, Stockholm, Sverige