Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lyxig husman med twist på nya Coco & Carmen – men lunchen svajar

En mumsig croque monsieur med tryffel och patanegra och en inte så glad anklever med nyponkräm. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.
En mumsig croque monsieur med tryffel och patanegra och en inte så glad anklever med nyponkräm.

Testat: Coco & Carmen

— klassisk kvarterskrog nu i Punk Royales regi
Banérgatan 7, Östermalm
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Den klassiska Östermalmskrogen Coco & Carmen har tagits över av gänget från Punk Royale. Här serveras nu en prisvärd niorätters avsmakningsmeny med allt från dekonstruerad kåldolme på havskräfta till dovhjort med sås på isterband.
Råvarorna är lyxiga och presentationen snygg, men som helhet är det aningen spretigt. Och lunchen var en besvikelse.

ANNONS

Det är lördagkväll och fullsatt vid vårt första besök på Coco & Carmen sedan gänget bakom söderkrogen Punk Royla tog över rodret. Rutorna är immiga och stämningen uppsluppen på restaurangen som sägs vara kungafamiljens favorit men som nu även lockar ett helt nytt klientel.

En av höjdpunkterna är den bräserade endiven med hyvlad anklever som smälter ner i en gräddig sås. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

En av höjdpunkterna är den bräserade endiven med hyvlad anklever som smälter ner i en gräddig sås.

Frågan är om fois gras
varken är så punk eller
särskilt royale nuförtiden?

Det är en niorättersmeny som gäller och inga andra alternativ presenteras. Den första serveringen är vaktellår med kimchiinfuserade sesamfrön serverade på en linneservett – en kryddstark och mör början.

Uppföljningen, ett ostron med ­ättika, gurka och wasabi smakar inte mycket mer än hav.

Den dekonstruerade­ kåldolmen med havskräfta, spanska mandlar och blomkål därefter är ­däremot perfekt grillad och när kvällens lyxvariant på croque monsieur med tryffel och patanegra kommer in, är vi mer eller­ mindre övertygade om att det här blir en riktig pangmiddag. Tillbehöret anklever och nyponkräm i form av en smiley gör rätten dock alltför maffig. Och frågan är om fois gras varken är så punk eller särskilt royale nuförtiden?

Laxsalladen är fin att titta på, men smakar mest bara rökigt. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

Laxsalladen är fin att titta på, men smakar mest bara rökigt.

Den bakade rotsellerin med karamelliserad grädde, krondill, syrad lök och stekta kantareller blir tyvärr väl flottig. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

Den bakade rotsellerin med karamelliserad grädde, krondill, syrad lök och stekta kantareller blir tyvärr väl flottig.

Avslutningen, en semifreddo med espressosmak och en varm munk ­rullad i kanel och socker får dock våra smak­lökar att dansa.

ANNONS

Vårt andra besök på Coco blir en lunch. Den lämnar tyvärr lämnar en hel del att önska.

Bäst på dagen är
schnitzeln med
potatissallad, lingon
och ­citron.

Bäst på dagen är schnitzeln med potatissallad, lingon och ­citron, som kan vara bland det frasigare vi smakat, men laxsalladen är ett riktigt bottennapp. Smaken av kraftigt rökt fisk tar över och dessutom lyser två utlovade ingredienser (avokado och bondbönor) med sin frånvaro. För de tvåhundra kronor den kostar håller det absolut inte.

Vego: En lunchrätt lämpar sig för lakto­-ovo-vegetarianer: Bakad rotselleri med karamelliserad grädde, krondill, syrad lök och stekta kantareller. Tyvärr är det en flottig historia.

Dryck: Dryckespacket anpassat till avsmakningsmenyn. Det finns också ett gäng roliga alkoholfria alternativ.

Pris: Medel. Lunchrätter 165–240 kr. Avsmakningsmeny 595 kr/person.

Dovhjorten med bakad rödbeta, trattkantareller, senapsfrö och sås på isterband har en bra balans av sälta och sötma. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

Dovhjorten med bakad rödbeta, trattkantareller, senapsfrö och sås på isterband har en bra balans av sälta och sötma.

Semifreddo med espressosmak och en varm munk rullad i kanel blir ett härligt sött avslut. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

Semifreddo med espressosmak och en varm munk rullad i kanel blir ett härligt sött avslut.

MILJÖ

Dova färger, med mörkgröna väggar, bruna soffor och träbord. Blir du illa berörd av jakttroféer, gör dig icke besvär, här finns alla möjliga uppstoppade djur från bockar till vildsvin med dockor på huvudet.

Det är discoljus
utanför ställets
enda toalett.

Gäster: Ett yngre klientel har hittat till den klassiska kvarterskrogen som numera inte bara lockar Östermalms pensionärer.

Stora sällskap: Ja, går att boka ­online för upp till tio personer.

Ljudnivå: Ljudvolymen är lägre i den del av lokalen där de flesta äldre sällskapen och paren är placerade. Genomtänkt strategi eller bara slump?

Barnvänligt: Nej.

Toaletter: Det är discoljus utanför ställets enda toalett som utöver toalettkonst bjuder på karameller.

Blir du illa berörd av jakttroféer, gör dig icke besvär, här finns alla möjliga uppstoppade djur. Coco & Carmen, Punk Royale, Banérgatan 7, Östermalm.

Blir du illa berörd av jakttroféer, gör dig icke besvär, här finns alla möjliga uppstoppade djur.

SERVICE

Någon matmeny eller dryckesmeny ser vi inte röken av under middagsserveringen. Trots att det är fullsatt håller de ett bra tempo under hela kvällen.

Så är det inte på lunchen. Då dröjer det cirka 25 minuter från beställning till att maten står på bordet. Inte okej för gäster som jobbar.

Prisklass medel

Coco & Carmen, Banérgatan, Stockholm, Sverige