Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Diskret charm på hotellets restaurang

Nois råraka är oklanderlig.
Nois råraka är oklanderlig.

Testat: Noi (Nobis Hotel)

— hotellrestaurang med traditionell fine dining i modern tappning
Norrmalmstorg 4, City
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Det är som att kliva in i lyxigt 50-tal med mörkt trä och ­publik som hämtad ur ­Bunuels film ”Borgarklassens diskreta charm”.
Maten är mycket vällagad och det är hög klass på rå­varorna, men måltiden på Noi bjuder inte på några stora överraskningar.

MENY

Kök: I källaren på Nobis hotell vid Norrmalmstorg finns restaurang Noi, med traditionell fine dining i modern tappning. Något som speglas i både meny och inredning.

Vi börjar med en perfekt frasig råraka med Kalixlöjrom, som är i säsong, och som tillsammans med en mälargös är tydliga exempel på hur man även blandar svenska traditioner med influenser från södra Europa; grillad bläckfisk med svart aioli, och gulfenad tonfisk med friterad avokado.

Vi börjar med en
perfekt frasig råraka
med Kalixlöjrom.

Bland varmrätterna fortsätter Noi med ett brett tilltal; fisk, fågel, nötkött och lamm, samt vegetariskt. Något för alla helt enkelt och den som reagerar på priserna kan åtminstone lugna sig med att rätterna är rejält tilltagna.

Friterad avokado sitter fint till tonfisk.

Friterad avokado sitter fint till tonfisk.

Stekt piggvarsfilé är dyrast på menyn men är en fin bit fisk generöst ackompanjerad av picadillytomater, musslor och pepparrot. Allt vilande på en blåmusselvelouté (ljus buljongbaserad sås). Smakerna är milda och låter piggvaren komma till sin rätt.

Till flera av rätterna får man välja tillbehör. Till lätthalstrad albacore tonfisk med chimichurri och Nobis egen dressing rekommenderas sardellstekt svartkål. Den tillför sälta till tonfisken, men rätten som helhet saknar något, en komponent som ger smakbrytning kanske? Och det är Nois problem, att de är lite för välskräddade, lite för diskreta i sin charm.

Och det är Nois
problem, att de är
lite för välskräddade,
lite för diskreta
i sin charm.

Medan vi funderar på det gläder vi oss åt en chokladfondant med kanderade mandlar och färska hallon som rundar av middagen på ett oförargligt sätt.

Vego: Två rätter, varav en vegansk (grillad spetskål med karljohan-svamp).

Dryck: Ingen diger vinlista, men ett bra urval.

Pris: Lyx. Många varmrätter en bra bit över 300 kronor.

Piggvaren är rejält tilltagen och serveras med en len och fint smaksatt sås.

Piggvaren är rejält tilltagen och serveras med en len och fint smaksatt sås.

Tonfisk på saltsten, gott men kräver fler tillbehör för att inte bli en platt upplevelse.

Tonfisk på saltsten, gott men kräver fler tillbehör för att inte bli en platt upplevelse.

Miljö

Lokal: Fönsterlöst rum i mörkt trä, vacker valnöt i bordsskivorna och fantastiska lampor i olika höjd. Känns som lyxig 50-talsfunkis.

Ljudnivå: Musiken är lite för högt uppskruvad denna kväll, kanske för att kompensera för att gästerna är få?

Gäster: Medelålders burgna par, några sällskap och turister. Välskräddade och diskreta blir de också en del av krogens helhetsintryck.

Barnvänligt: Nej.

Toaletter: Spatiösa i marmor med frottehandduk till varje besökare.

Citronmarängpaj finns också på dessertmenyn, den är fräsch – och vacker att se på.

Citronmarängpaj finns också på dessertmenyn, den är fräsch – och vacker att se på.

Om man inte är mätt blir man det nu, med en chokladfondant i magen.

Om man inte är mätt blir man det nu, med en chokladfondant i magen.

SERVICE

Bemötande: Flink och trevlig.

Väntetid: Rätterna serverades med lagom mellanrum.

Prisklass lyx