Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Franska mellanrätter på ny kvartersbistro

Mysig, intim och avslappnad atmosfär.
Mysig, intim och avslappnad atmosfär på Café Cuvée på Högbergsgatan 64.

Testat: Café Cuvée

— franska klassiker med svenska inslag på Södermalm
Högbergsgatan 64, Södermalm
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Café Cuvée är som som att bli hembjuden till goda vänner.
Med en pigg inställning till det franska köket med svenska influenser och flera vegetariska alternativ har den intima bistron potential att bli ett nytt vardagsrum för söderbor.

Café cuvée slog upp portarna förra året på en anonym del av Högbergs­gatan, men ändå bara ett stenkast från myllriga Swedenborgsgatan och Mariatorget. En fransk bistro med intim och avslappnad stämning som har potential att bli ett nytt vardagsrum för söderbor.

Fokus är på det
franska köket men
kockarna bjuder
också på svenska
smaker och råvaror.

Som på de flesta andra nyöppnade restauranger i Stockholm är det mellanrätter som gäller. Det börjar bli aningen tröttsamt – och är ofta en dyr historia. Men på Café Cuvée känns det faktiskt ovanligt lyckat. Det förstärker bistrokänslan, det blir enkelt att ha en härlig kväll som kan anpassas efter plånbok och hunger. Två till tre rätter räcker gott.

Puylinser, kronärtskocka och grönkål hade behövt lite mer smak.

Puylinser, kronärtskocka och grönkål hade behövt lite mer smak.

En självklar klassiker – biff, bearnaise och hericot verts.

En självklar klassiker – biff, bearnaise och haricot verts.

Fokus är på det franska köket men kockarna bjuder också på svenska smaker och råvaror.

Laxtartar med forellrom, soja­majonnäs och krispig rödkål landar ljuvligt på tungan och smakar mer.

Rödbeta, blodapelsin, ricotta, getost och pistage är en ovanligt lyckad kombination och en helt annan smakupplevelse än alla trötta rödbetssallader med chèvre.

Klassiska rätter serveras i mini-format som moule och biff med hemgjord bearnaise och haricots verts. Köttet är perfekt rosarött och i modern storlek.

Stort utbud av
vegetariska rätter.

Det här är inte finlir, maten är en del av restaurangupplevelsen, men inte huvudsaken. Det är en krog att trivas på, som att vara hembjuden till goda vänner.

Desserterna håller inte samma nivå. Plötsligt är det stora portioner som gäller. Crème brûléen är visserligen precis som vi vill ha den och den serveras föredömligt ljummen, men i övrigt önskar vi mindre sötsaker med mer distinkta smaker.

Vego: Ja, stort utbud av vegetariska rätter. Kålrotskroketter med mojo rojo samt puylinser med kronärtskocka och grönkål är dessutom veganska.

Dryck: Generöst utbud av viner, även på glas. Extra plus för winejukeboxen. Gästerna får vara med och välja vilket vin som ska serveras på glas.

Pris: Medel. Mellanrätter 85–175 kronor. Räkna med 2–3/person.

Laxtartar med forellrom, rödkål och sojamajo landar ljuvligt på tungan.

Laxtartar med forellrom, rödkål och sojamajo landar ljuvligt på tungan.

MILJÖ

Mysig bistro med kvarterskrogskänsla.

Gäster: Par, vänner, familjer.

Stora sällskap: Passar bra för sällskap på 6–8 personer. Hela bistron går att abonnera måndagar och tisdagar.

Ljudnivå: Det är tätt mellan borden och ljudnivån kan bli hög.

Barnvänligt: Funkar absolut med barn. Men ingen särskild barnmeny.

Toalett: Fräsch.

Rödbetor, blodapelsin, ricotta, getost och pistage är ett lyckokast. Till höger: Tonfisk, blomkål och wasabi.

Rödbetor, blodapelsin, ricotta, getost och pistage är ett lyckokast. Till höger: Tonfisk, blomkål och wasabi.

SERVICE

Servicen är vänlig och professionell vid våra besök.

Väntetid: Café Cuvée har blivit väldigt populärt och är fullbokat många kvällar. Men det finns ett par drop in-bord som är mycket trevliga att sitta vid.

Prisklass medel

Högbergsgatan 64, Stockholm, Sverige