Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

100 glas vin och 100 procent trivsamt

Vinet är det centrala vid bardisken
Vinet är det centrala vid bardisken, här några av de 100 viner som serveras på glas.

Testat: Corvina Enotecha

— Charmig vinbar med riktigt bra barmeny
Kornhamnstorg 47, Gamla stan
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Vinbar, minirestaurang och en delikatessdisk – allt detta gör Corvina till en av Gamla stans trivsammaste kvarterskrogar. Här är vinerna från Medelhavet, maten från Italien och gästerna både från när och fjärran.

ANNONS

Meny

Meny: Italienska smårätter, charkuterier och ostbrickor som passar till några glas vin. Dessutom pasta, risotto och ett par efterrätter.

Rekommenderas: Missa inte risotton – ofta ett vågspel på krogen men här i tre varianter som alla är perfekt tillagade för den som vill ha sin risotto krämig, full av smak men fortfarande med bitig kärna. Ett bra val är också chefens urval av fem förrätter, som räcker gott och väl till två–tre personer.

Missa inte heller Jamon iberico belotta, en härlig spansk skinka som lagrats i 36 månader och är så god att man aldrig vill sluta äta.

Köttiga oliver och al dente pasta

Köttiga och goda oliver passar bra till vin. Och pastan är perfekt al dente, som denna rätt med gödkalv, bladspenat och konjak.

Undvik: Glöm inte att beställa bord om ni är fler än två. De få borden fylls snabbt upp även tidigt i veckan.

Vego: Två av risotton är med kronärtskocka eller svamp. Det går också att be köket göra vegetarisk pasta. Några av smårätterna baseras på grönsaker.

Personalen
rekommenderar
gärna, diskuterar
tanniner och jord-
mån med säker
känsla

Dryck: Fantastiskt vinutbud med hundra (!) viner på glas. Personalen rekommenderar gärna, diskuterar tanniner och jordmån med säker känsla samt erbjuder vinprovningspaket.

ANNONS

Pris: Prisvärt för kvaliteten. Vin på glas mellan 95 och 170 kronor, plockrätter från 55 till 140 kronor, pasta­rätter och risotto mellan 140 och 210 kronor.

Risotto med salsiccia

Corvina serverar en av stans bästa risottorätter, här en variant med salsiccia.

Miljö

Lokal: Intimt och trivsamt med vinflaskor som blickfång. Man stiger direkt in i baren och kommer därför också direkt in i den trivsamma stämningen. Fem barbord för den som vill sitta mitt i stimmet. En halvtrappa upp är det lite lugnare, med ytterligare fem bord.

Ljudnivå: I takt med att baren fylls upp höjs nivån på stämningen och sorlet, men fortfarande på lagom ­kvarterskrogsnivå.

Man stiger direkt
in i baren och
kommer därför
också direkt in
i den trivsamma
stämningen

Gäster: Blandade åldrar och stilar, många känner såväl personalen som varandra, så trots läget är stockholmarna betydligt fler än turisterna.

Stora sällskap: Det är intimt. Riktigt stora sällskap får problem.

Barnvänligt: Inte för barn som måste springa runt och det saknas barnmeny – det är trots allt en vinbar. Men för de mindre som kan sitta still serveras en grym spagetti carbonara.

Toaletter: En standardtrång.

Kornhamnstorg, Gamla stan

Corvina är en trivsam vinbar vid Kornhamnstorg, Gamla stan.

Service

Bemötande: Personalen gör stället. De är kunniga och trevliga utan att bli överdrivet påträngande.

Väntetid: Det går att få bord samma kväll om man kommer tidigt eller är beredd att vänta lite. Annars är det väldigt trevligt att hänga vid bardisken.

Kornhamnstorg 47, Stockholm, Sverige