Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Till Nofo går du för gott vin i läcker miljö

Nofo lyckas bra med trivseln. Dämpad belysning och omsorg i detaljerna förhöjer den positiva känslan. Nofo hotel & winebar, Tjärhovsgatan 11, Södermalm.
Nofo lyckas bra med trivseln. Dämpad belysning och omsorg i detaljerna förhöjer den positiva känslan.

Testat: Nofo hotel & Winebar

— lyxigt boutiqehotell där gästerna trivsel sätts i första rummet
Tjärhovsgatan 11, Södermalm
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Nofos hotell och vinbar har ­mottot Hemma på Söder. Det är välfunnet.
Här är inte maten dragplåstret, utan gästfriheten och den läckra miljön. Du trivs oavsett om du är hotellgäst eller bara har slunkit in från gatan.
Dessutom är vinkällaren välfylld och servitriserna ­är ut­bildade sommelier.

ANNONS

Det är en speciell känsla att hänga på hotell, lite som att vara på rymmen från vardagen. Särskilt om man lyckas så väl med sitt koncept som läckra Nofo hotell gör – som är ett så kallat boutiquehotell.

Lobbyn, baren och restaurangen går i olika stilar och färger. Det är gnistrade mörkgrönt kakel i den vackra baren, olika nyanser av grått med fårskinnsfällar som värmande detaljer i matsalen. Det enda som skvallrar om att det är hotell är dörren till bagagerummet.

Nofo är ännu en
krog som fastnar
i mellanrättsland.

Nofo är ännu en krog som fastnar i mellanrättsland. Ett roligt grepp är dagens sharingmeny där kocken väljer sina sex favoriter. Menyn är tydligt uppdelat i fisk, kött och vegetariskt vilket är bra.

Men trots att alla rätter är snyggt upplagda, väl presenterade och låter roliga, så är det inget som gör ett bestående avtryck.

Spänstig ceviche på skaldjur marinerade i lime med chili och koriander. Och friterad pilgrimsmussla med Nori-sjögräs serveras i en sås på havtorn. Snyggt upplagt, men för genomstekt. Nofo hotel & winebar, Tjärhovsgatan 11, Södermalm.

Spänstig ceviche på skaldjur marinerade i lime med chili och koriander. Och friterad pilgrimsmussla med Nori-sjögräs serveras i en sås på havtorn. Snyggt upplagt, men för genomstekt.

Boveteplättarna liknar mer en torr fluffig sufflé även om det konfiterade ägget och kantarellerna smakar bra till. Pilgrimsmussla  som serveras med en sås på havtorn ser spännande ut men är för genomstekt och blir då gummiartad.

Pizzabitarna med pata
negra eller löjrom är
i all sin enkelhet de
bästa ­rätterna vi får
under vårt besök.

ANNONS

Ankan på svarta bönor fås med en mexikansk molesås där mörk choklad är bas. Receptet är kockens flickväns mammas får vi veta. En rolig anekdot som får oss att trivas. Men vad tycker flickvännen? Kanske att mammas fortfarande är bättre.

Pizzabitarna med pata negra eller löjrom är i all sin enkelhet de bästa ­rätterna vi får under vårt besök.

Den friterade jordärtskockan med pepparrotsmajonnäs och dill är en mumsig vegansk rätt. Och svampen smakar bäst i rätten boveteplättar med picklade kantareller och konfiterad äggula. Nofo hotel & winebar, Tjärhovsgatan 11, Södermalm.

Den friterade jordärtskockan med pepparrotsmajonnäs och dill är en mumsig vegansk rätt. Och svampen smakar bäst i rätten boveteplättar med picklade kantareller och konfiterad äggula.

Vego: Fyra rätter, varav en vegansk, en trevlig friterad jordärtskocka med pepparrotsgrädde gjord på sojamjölk.

Dryck: Nofo är en vinbar och servitriserna är utbildade sommelier. På menyn finns viner från småskaliga producenter. I vinkällaren går det att boka privata vinprovningar.

Pris: Medel. En mellanrätt går i snitt på 110–130 kr (2–3 rekommenderas).

MILJÖ

Nofo hotel och wine bar har funnits på Tjärhovsgatan sedan 2015 men fick i våras en rejäl ansiktslyftning. Det stora vitkalkade huset med sina 109 hotellrum byggdes redan 1790 och har varit både bryggeri och provisoriskt sjukhus. Att det lite hemliga hotellet ligger runt en stor innergård och nästan tar upp ett kvarter nedanför Katarina kyrka märks först på plats.

Gäster: Flera av matgästerna bor på hotellet, och ressuget sätter in när man hör hur de sätter upp notan på rummet.

Kunniga, intresserade
och påpassliga på ett
avslappnat sätt.

Stora sällskap: Det går bra att boka middag för upp till åtta personer via sajten. Större sällskap får kontakta vinbaren direkt.

Ljudnivå: Tvåmansborden är tätt placerade, så det är lätt att prata med grannen – om man vill…

Barnvänligt: Ja. Här får även hunden följa med!

Toalett: Stiliga saker med väldoftande handkräm och fin belysning.

Mässing och kakel i matsalsdelen. Nofo hotel & winebar, Tjärhovsgatan 11, Södermalm.

Mässing och kakel i matsalsdelen.

Nofos entré är oansenlig. Men nakom porten öppnar sigen mysig och inbjudande innergård. Nofo hotel & winebar, Tjärhovsgatan 11, Södermalm.

Nofos entré är oansenlig. Men nakom porten öppnar sigen mysig och inbjudande innergård.

SERVICE

Kunniga, intresserade och påpassliga på ett avslappnat sätt.

Det går utmärkt att slinka in på spontanbesök, vilket inte alltid är lätt i Krogstockholm.

Prisklass medel

Tjärhovsgatan 11, Stockholm, Sverige