Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Kallt och rått på Lilla Paris

Lilla Paris, Brunnsgränd 2–4
Lilla Paris ligger i Le Rouges farstu på Brunnsgränd 2–4.

Testat: Lilla Paris

— Liten bistro med franska klassiker, några med en modernare touch
Brunnsgränd 2, Gamla stan
Betyg 2/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Bistron Lilla Paris är bokstavligt talat Le Rouges farstu. Vintertid är bistron en råkall ­genomfartsled.
Här serveras svajig fransk husman av charmig men okunnig personal. Efter­rätterna är det enda som gör oss riktigt glada.

MENY

Kök: Med självklara bistroklassiker som musslor, sniglar, fiskgryta och steak frites, där några rätter fått en modernare touch, börjar allt som det ska på Lilla Paris. Ändå provar vi en hamburgare först – och kombinationen picklade jalapeno, brässerad lök och tryffelmajo är mitt i prick. Men sen vänder det.

Gratinerade sniglar

De gratinerade sniglarna dränks i vitlökskräm och trista brödsmulor.

Oxkinden ljummen och torr

Oxkinden ljummen och torr. Och var är rödvinet den brässerades i?

Oxkinden är
torr som fnöske

Resten av maten är på sin höjd ljummen, bara en varmrätt är riktigt varm. Oxkinden är torr som fnöske och idén med att få till varierad textur med knapriga brödsmulor och vitlökskräm faller platt eftersom tillbehören tar över helt. Ibland är det klassiska att föredra.

Vi får också reda på att vi gör bäst i att undvika ostronen eftersom det finns en risk att de ”innehåller någon sorts bakterie”. Frågan varför de ens finns på menyn hänger kvar i luften.

Kokos-crème brûlée

Kokos-créme brulêen är gudomligt knäckig och sötsyrlig.

Rekommenderas: Det enda som överraskar är efterrätterna. Både vad gäller idé, kvalitet och kvantitet. Kokos-brûléen är fantastisk. Den knäckiga ytan knakar som en nybildad is och syran från passionsfrukten och sötman från kokosglassen parerar varandra perfekt.

Har personalen­
kunskaper om vin
är det inget de
lyckas förmedla

Vego: En förrätt, betor med gruyère, krasse, honung och champagne­vinägrett.

Dryck: Litet urval av vin på glas och ganska höga priser. Har personalen kunskaper om vin är det inget de lyckas förmedla. En tröst är dock att det finns några få, men bra öl, samt ett par cidersorter.

Pris: Förrätter 75–135 kronor. Varmrätter 185–275. Efterrätter 85–105 kronor.

Dubbelburgare med picklad jalapeno

Dubbelburgaren med picklad jalapeno är stekt till saftig perfektion.

MILJÖ

Lokal: Nästan alla gäster sitter i drag från ytterdörren och draperiet går inte att dra för. Stolarna är ett hopplock, men tyvärr är flera av dem alldeles för låga och för djupa.

Ljudnivå: Helt okej. Till en början känns det piggt med fransk hiphop i högtalarna. Efter ett par timmar blir det bara tröttsamt.

Gäster: Blandat. Både yngre gäng samt sällskap i övre medelåldern.

Stora sällskap: Sex personer är maxantalet vid bokning.

Barnvänligt: Nej.

Toaletter: Många och fräscha. Fyra damtoaletter! Med röda sitsar!

Kallt och blåsigt vid ingången

Den kalla februariluften blåser rakt in på oss när nya gäster kliver rakt in från gatan.

SERVICE

Bemötande: Ytterst sympatiskt och välkomnande – men virrigt. Ett vin från Piemonte presenteras som ett av servitörens favoritvin – ”från Spanien”.

Väntetid: Hade inte varit så lång om det inte hade ”blivit fel i systemet” och en av rätterna missats. Lilla Paris har långt kvar till att bli en charmig kvartersbistro.

Musslorna är trevligt smaksatta

Musslorna är trevligt smaksatta med chili och parmesan, men inte så spänstiga.

Brunnsgränd 2, Stockholm, Sverige