Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Snyggt och gott – men främst för turisterna

Ett ovanligt smakrikt lamm vars feta kött lättas upp av krispiga ärtor och mynta.
Ett ovanligt smakrikt lamm vars feta kött lättas upp av krispiga ärtor och mynta.

Testat: Hobo hotel

— avspänd hotellrestaurang
Brunkebergstorg 4, City
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Snygga rätter som sätts ihop med precis lagom experimentlusta. Där har vi Hobo hotels krog i ett nötskal. Turister som är nyfikna på stans matscen blir inte besvikna, men att motivera stockholmare att gå hit blir svårare.

MENY

Kök: I skuggan av succérna på At Six ligger Hobo hotel. Krogen i porten bredvid har hamnat något i skymundan, men har en meny och ett läge på markplan som borde locka. För till skillnad från Down Town Camper, ytterligare ett hotell med krog på Brunkebergs torg, ligger Hobo lågt med sitt livsstilskoncept. Det gör att Hobo trots läget och alla turister känns avspänt. De gröna växterna och den diskreta men uppmärksamma servicen gör också sitt.

Bland de vegetariska
alternativen är den
grillade salladen med
fermenterad gurka
ett intressant smak-
experiment.

Förätterna har rätt storlek, inte mer än tre–fyra munsbitar. Man gör dock bäst i att skippa ostronet, som simmar i grädde och krondill – kul på papper, men ingen hit på tallriken. Välj i stället en hasselnötpepprad råbiff eller kanske Nduja (lägg det ordet på minnet): Den bredbara korven som serveras tillsammans med en rejäl bit nygrillat bröd är en suverän förrätt om du exempelvis följer upp med gräddig gös.

Fina förrätter. Grillat bröd med Nduja samt en pigg liten råbiff.

Fina förrätter. Grillat bröd med Nduja samt en pigg liten råbiff.

Bland de vegetariska alternativen är den grillade salladen med fermenterad gurka ett intressant smakexperiment medan spetskålsrätten blir långtråkig efter ett par tuggor.

För köttisen finns lamm som serveras med ärtor och mynta. Köttet är av fantastisk­ kvalitet och smakar väldigt mycket lamm, vilket inte alltid är fallet.

Bland ölen syns
lokalpatrotismen.

Dryck: Den numera obligatoriska­ cocktaillistan är kort och trevlig. Bland ölen syns lokalpatrotismen. Kul för ­turister och alla andra som gillar ­Carnegiebryggeriets bärs.

Pris: Medel. Huvudrätter 225–300 kr.

Ostron, med grädde och krondill, blir lite för mycket kräftfest.

Ostron, med grädde och krondill, blir lite för mycket kräftfest.

Gräddig gös. Mäktig som bara den. Men perfekt tillagad. Hatten av.

Gräddig gös. Mäktig som bara den. Men perfekt tillagad. Hatten av.

MILJÖ

Lokal: Krogens två våningar är som gjorda för ett myllrande folkliv där turister och stockholmare ska kunna mötas över gränserna. Men, det kan vara svårt att motivera varför vi som bor här i stan ska åka just hit och hänga.

Den fina maten till trots finns inget som sticker ut tillräckligt mycket för att ta sig hit via en omväg. Där­emot blir du inte besviken om du råkar slinka in.

Den fina maten
till trots finns inget
som sticker ut
tillräckligt mycket
för att ta sig hit
via en omväg.

Ljudnivå: Bullrigt när det är mycket folk. Annars trivsamt.

Barnvänligt: Nej, menyn är inte anpassad för barn och inte lokalen heller.

Stora sällskap: Olika avdelningar för både mindre och större bokningar.

Toaletter: Hotellfräscha i lobbyn.

Det växer grönt i taket på Hobo hotels restaurang på Brunkebergstorg 4.

Det växer grönt i taket på Hobo hotels restaurang på Brunkebergstorg 4.

Kaka, mjölksorbet och lite frukt i botten som mest smakar marmelad.

Kaka, mjölksorbet och lite frukt i botten som mest smakar marmelad.

SERVICE

Bemötande: Den intresserade och vänliga personalen krånglar inte när gästen plötsligt ändrar sig eller vill byta bord. Enda plumpen i protokollet var lite väl loj attityd i baren.

Väntetid: Utan anmärkning. Just när det kurrade till var huvudrätten på bordet.

Prisklass medel

Brunkebergstorg 4, Stockholm, Sverige