Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Starka smaker men svag service runt brasan

Flera av förrätterna serveras i små burkar. Här kan du bland annat roa dig med att bygga dina egna langos.
Flera av förrätterna serveras i små burkar. Du kan roa dig med att bygga dina egna langos.

Testat: Campfire

— Hotellkrog med smak­inspiration från hela världen
Brunkebergstorg 9, Norrmalm
Betyg 3/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Med modernt inredda lokaler, med mycket trä och grönska, lockar Campfire på Brunkebergstorg stora sällskap. Här blandas asiatiskt, syd­amerikanskt och europeiskt på menyn. Matupplevelsen överträffar förväntningarna på en hotellrestaurang, men servicen­ ­lämnar en del att önska.

ANNONS

MENY

Kök: Campfire har hakat på trenden­ med ”sharing dishes”. Beställer flera samma rätt kommer det alltså på samm­a tallrik med uppläggnings­bestick. Köket har hämtat inspiration från nästan hela världen – här finns rätter med såväl sydamerikanska som asiatiska och europeiska smaker. Det är svårt att hitta någon röd tråd utöver begreppet ”comfort food”.

En serveringen
med upplägg
i olika burkar
är rolig

Ett par av förrätterna vi beställer in (Korean spice och Peruvian tostados) verkar bygga på samma tanke om att kombinera något salt med något fräscht. Tyvärr blir det för salt.

Men serveringen med upplägg i olika burkar är rolig (men glöm inte att röra om för att få hela smakupplevelsen!) och att den som beställer Langos green chili får bygga sina egna kreationer är uppskattat.

Den möra, perfekt grillade entrecöten är kvällens höjdpunkt.

Den möra, perfekt grillade entrecöten är kvällens höjdpunkt.

Rekommenderas: Bland förrätterna sitter smakerna allra bäst hos Spicy tacos med tärnad tonfisk, ponzusås, avokado, koriander och chili. Som varmrätt är French connection (entrecôte, bea, pommes och haricots verts) kvällens höjdpunkt.

Undvik: Förrätten Korean spice (bifftartar, kimchi, gurka, gochujang, sesam och cashew) är på tok för salt.

Vego: En förrätt (Frittes: brysselkål med soja, sesam och yuzu) är helt vegetarisk och en annan är lakto-ovo-vegetarisk (Winter caprese: picklad ­tomat, burrata, basilika och vitlöksbröd).

ANNONS

Bland varmrätterna finns två veganska alternativ: En burgare och en vegetarisk BBQ med harissa.

Dryck: Här flörtar drinkarna med turisterna då de bär namn efter gator och platser i Stockholm. Ett tiotal viner (både röda och vita) går att få på glas.

Prisnivå: Varmrätter 185–395 kronor.

Valencia Grill. Kammusslor, blåmusslor, krabba, regnbågslax, torsk och choriza serveras med en saffransrisotto som mest smakar salt och parmesan. Vi frågar oss också varför de envisas med att addera kött till både den här och den andra varmrättsfisken Grilled Cod Rockefeller

Valencia grill (musslor, krabba, lax, torsk, chorizo och saffransrisotto). Varför envisas de med att addera kött till både den här och den andra varmrättsfisken?

MILJÖ

Lokalen: Matsalen sväljer 500 personer och passar bra för stora sällskap. Modern inredning med mycket trä och växter. Här finns faktiskt en lägereld att samlas kring för den som vill ta en drink och mingla innan middagen.

Kyparna vid vårt
besök är inte
heller särskilt
uppmärksamma

Ljudnivån: Trevligt myller redan vid 19-tiden.

Gäster: Blandade åldrar. Passar bra för stora sällskap snarare än par som eftersöker en romantisk middagsmiljö.

Barnvänligt: Nja.

Rapsberry Lemon

Vissa desserter är för söta och barnsliga i smaken, som den här, Rapsberry lemon (hallonsorbet, vaniljglass, citronkaka, och  italiensk maräng).

SERVICE

Bemötande: Vi har flera olika kypare vid vårt bord. Förvirrande både för oss och kyparna själva, vilket senare märks på kvittot där de lyckats bonga in mer än vi beställt. Här håller de inte måttet. Kyparna vid vårt besök är inte heller särskilt uppmärksamma, nästan lite nonchalanta.

Väntetid: Förrätterna står på bordet en kvart efter beställning. Desto längre­ tid tar det mellan förrätt och huvudrätt.

Med modernt inredda lokaler lockar Campfire stora sällskap

Med modernt inredda lokaler lockar Campfire stora sällskap.

Brunkebergstorg 9, Stockholm, Sverige