La Colline på Götgatan 29 – Södermalms nya vardagsrum
Ankbröstet är fantastiskt mört
Ankbröstet är fantastiskt mört. Det serveras med rikligt med ingefära och en pumpapuré.

Stimmigt men avspänt på La Colline

Krogtest 

Södermalm har fått en härligt stimmig bistro med utmärkt bistromat och skön stämning. Den oväntade placeringen ­mellan pubarna i Götgats­backen känns genial.
Så är det också gänget bakom klassikern Tranan som står bakom krogen. Och arkitekten Jonas Bohlin har skapat inredningen.

ANNONS

Testat: La Colline

— Fransk bistro – perfekt kombination av hög ambitionsnivå i köket och avspänd stämning
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

MENY

Kök: Klassisk fransk och samtidigt­ modern bistromat med influenser från Medelhavet och det nordiska köket. Menyn är mycket kort, endast tre varmrätter: En kött, en fisk och en ­vegetarisk, men den kompletteras med rätter som varierar för dagen skrivna på en griffeltavla på klassiskt franskt manér.

Rekommenderas: Pulpon är ett måste­ för den som tycker om bläckfisk.­ En perfekt tillagad bläckfiskarm serveras med tomater, vitlök, persilja och jordärtskockskräm. Som balsam för en trött novembersjäl.

Menyn är mycket
kort, endast tre
varmrätter: En
kött, en fisk och
en ­vegetarisk

Steak minute är en av rätterna på griffeltavlan, men som vi gissar blir en av krogens klassiker. Perfekt tillagad biff serveras med en rejäl klick Café de Paris-smör, frasiga pommes och en tomatsallad.

Crème brûlén är precis så som vi vill ha den; lagom stor, lagom ljummen och lagom knäckig.

Vego: Ja, en varmrätt och ett par förrätter. Eftersom det är en kort meny är det en ganska jämn fördelning mellan kött, fisk och vegetariskt.

Dryck: En ambitiös vinlista med stort utbud av viner från mindre producenter och naturviner.

Prisnivå: Förrätter från 135 kronor, huvudrätter från 195 kronor och dessert från 75 kronor.

Tre sorters ostron

Tre sorters ostron är en härlig aptitretare.

Hälleflundra med betor

Hälleflundra med betor och en krämig puré på rödbetor.

MILJÖ

Lokal: Stimmigt och sorligt och avspänd stämning. Sturehof goes Södermalm. Inredningen är signerad Jonas Bohlin och det är fullt av välbekanta Bohlin-detaljer som det rutmönstrade gröna taket och Kvist-lamporna. Sobert och snyggt. Restaurangdelen kompletteras av en bardisk, som det går att sitta runt om och ett barbord.

Ljudnivå: Hög ljudnivå en fredagskväll då det är aw-stämning, musik och trångt i baren. Betydligt lugnare en vardagskväll.

Stimmigt och sorligt
och avspänd
stämning. Sturehof
goes Södermalm

Gäster: Mycket blandat. Kompisgäng, kollegor och par.

Barnvänligt: Väl stimmigt på helgkvällar. Ingen uttalad barnmeny.

Toaletter: Finns bland annat en tvilling-toalett. Passar kanske bättre på en nattklubb än på en restaurang.

Mitt i Götgatsbacken

Mitt i Götgatsbacken ligger nya La Colline.

Stimmigt i baren

Stimmigt i baren på fredagskvällar.

SERVICE:

Bemötande: Mycket trevlig och proffsig servis. Be gärna om vinrekommendationer.

Väntetid: Väldigt populärt på helgkvällar så boka i tid. Bordsbokning för middag gäller för 2,5 timmar. Går att äta i baren, men finns ingen väntelista. Då gäller det att hugga första lediga plats.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogrecensioner

Tong ligger på Hornsgatan 66
Krogtest

Raka smaker på Söders nya kinahak

Krogtest

Sötsur upplevelse på nya trendkrogen

Entrecôte med pommes
Krogtest

Matboden värd en omväg för sina pommes

Hälleflundra
Krogtest

Bångstyrigt och charmigt på Kagges

Björn Frantzén
Krogtest

Frantzéns magiska värld glömmer du aldrig

Parmesankroketter
Krogtest

Centan kan sätta Bagis på krogkartan