Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Utmärkt service och god mat är ingen konst för ny fransos

Frida och Diana äter på Pas d’Art efter jobbet. ”Det är mysigt här”, säger Diana. Pas d’Art, Biblioteksgatan 6–8, Östermalm.
Frida och Diana äter på Pas d’Art efter jobbet. ”Det är mysigt här”, säger Diana.

Testat: Pas D'Art

— fransk bistro
Biblioteksgatan 6–8, Östermalm
Betyg 4/5
Betygskala: 5 = Högsta klass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Håller inte måttet
1 = Uselt

Wienercaféet hade svårt att gå runt så ägarna förvandlade stället till den franska bistron Pas d’Art.
Nu har lokalen på den anrika adressen återigen fyllts med liv, utsökta ­franska rätter och en service utöver det vanliga.

ANNONS

Trots att det är mitt i veckan är stämningen stimmig inne på Pas d’Art.

Folk tycks redan ha hittat till krogen som öppnade i slutet av förra året, men så ligger den också i ett hörn på Biblioteksgatan. Om den heta adressen inte räcker till ska den franska bistron under kvällen bevisa att även maten är en anledning att återvända.

Köket på Pas d’Art
kan sin grej.

Det börjar förvisso inte överdrivet spännande med snacks i form av friterad zucchini med vegansk aioli – som tyvärr är aningen tam för en vitlöksälskare.

Uppföljningen i form av en vitvinsbrässerad kronärtskocka med morot, lök och örter är desto mer tillfredsställande. Smakerna är rena och kronärtskockan perfekt tillagad.

Raviolin som är stekt i smör och parmesan är en smakmässig fullträff från fyllningen (en mör rödvinsbrässerad oxragu) till de svarta oliverna på toppen.

Piggvaren med vitlöks-smakande spenat och potatis är en dröm. Pas d’Art, Biblioteksgatan 6–8, Östermalm.

Piggvaren med vitlökssmakande spenat och potatis är en dröm. Foto: Krogtestarna

Köket gör en riktigt bra steak frites, pommesen är bland godare vi smakat. Pas d’Art, Biblioteksgatan 6–8, Östermalm.

Köket gör en riktigt bra steak frites, pommesen är bland godare vi smakat. Foto: Krogtestarna

Även den helstekta piggvarsfilén med rödvinssmörsås, stuvad spenat och himmelsk potatis får oss att vilja ha mer. Det enda vi saknar är tryffeln som utlovats, även om dess frånvaro inte stör oss.

ANNONS

Efter vårt andra besök på restaurangen är det ingen fråga om att köket på Pas d’Art kan sin grej.

Här finns både
vegetariska och
veganska alternativ.

Deras chèvre chaud är en fröjd för smaklökarna med getostkroketter, söta saltbakade betor, krispiga hyvlade betor med smak av ängsyra och knapriga rostade frön.

För köttätare är deras steak frites ett säkert kort. Biffen är mör, pommes fritesen krispiga och haricot vertsen likaså. Rödvinssåsen och bearnaisen håller nivån. Rätten lever upp till förväntningarna för den som inte gillar överraskningar.

För ett sött avslut, satsa på crème brulée eller bakad chokladmousse. Den franska klassikern baba au rhum blir en alltför spritig historia för vår smak.

Vego: Ja, här finns både vegetariska och veganska alternativ. Den mjuk­bakade sellerin har fortfarande spänst och går fint ihop med salta små svampar, en kräm på svamp, picklade betor och tomatgelé.

Dryck: Drygt 20 olika viner på glas, samt cocktails, öl och pastis.

Pris: Medel. Snacks 65–95 kr, mellanrätter 125–255 kr, huvudrätter 230–450 kr.

Tarte fine med portabello, ostronskivling, majonnäs, smördeg och krämig tryffelpecorino är frasig och god. Pas d’Art, Biblioteksgatan 6–8, Östermalm.

Tarte fine med portabello, ostronskivling, majonnäs, smördeg och krämig tryffelpecorino är frasig och god. Foto: Krogtestarna

MILJÖ

Restaurangens inredning med sammetssoffor och väggar med vackra målningar inger känslan av att du ­befinner dig i London eller Paris – en härlig internationell ­atmosfär.

Gäster: Blandade sällskap, unga som gamla.

Servicen är oklanderlig,
personalen trevlig och
uppmärksam.

Stora sällskap: Bokning för upp till åtta personer.

Ljudnivå: I baren och den främre matsalen är det livligare stämning och högre ljudnivå, för dig som vill ha en lugnare middag passar den inre matsalen bra.

Barnvänligt: Ingen barnmat på menyn, men går säkert fint med barnvagn.

Toalett: Fina, fräscha toaletter med konstverk.

Daniel Güven, Theodor Stefanidis och Filip Güven har förvandlat Wienercaféet till den franska bistron Pas d’Art. Pas d’Art, Biblioteksgatan 6–8, Östermalm.

Daniel Güven, Theodor Stefanidis och Filip Güven har förvandlat Wienercaféet till den franska bistron Pas d’Art. Foto: Arkivbild

SERVICE

Servicen är oklanderlig, personalen trevlig och uppmärksam. Det går fort att få in maten, samtidigt ser de till att vi har ätit upp innan nästa rätt serveras..

Prisklass medel

Pas d’Art, Biblioteksgatan, Stockholm, Sverige