Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Stor kvartersfest när Omnipollos hatt firar födelsedag

Omnipollos hatt fyller 4 år och firar med fest på gatan
Hela gänget. Flera och butiker och restauranger ställer till med fest längs Hökens gata.

Det blir det fester med DJ:s spelningar, specialbarer, pyssel för barn och ballonger hela vägen från Mosebacke och ner till Götgatan när baren Omnipollos hatt firar födelsedag.
– Vi vill att det ska vara öppet för alla, du kan komma hit utan att spendera en krona om du vill, säger Lucho Ojeda, en av delägarna.

Det är kul att fylla år. Fler anledningar än så behövs inte för att ställa till med fest. Och för att fira sitt fjärde år på Hökens gata, mellan Götgatan och Mosebacke drar Omnipollos hatt igång en kvartersfest nu på lördag.

Med sig på tåget har de sina grannar längs med gatan, samt Södra teatern och Wood Stockholm uppe på Mosebacke.

– Vi är ju bra kompisar med alla här längs gatan och det finns så mycket bra grejer som händer här även om Hökens gata ändå är lite hemlig – trots sitt läge, säger Björn Atldax, en av fyra delägare till Omnipollos hatt.

Stout och piratradio

Och skulle de ha festen bara hos sig, skulle det bli för trångt, flikar partnern Lucho Ojeda in. Nu blir det istället fest för alla längs hela gatan. Mitt emot blir det en stoutbar, längre upp i en tom lokal kommer före detta medarbetare göra comeback med en egen bar och sedan kommer gänget från Sneakers and stuff på besök för att köra piratradio. Läs hela festprogrammet här. 

Något för alla

– Vi kommer också göra en del för barn, med Acne Junior som kommer hit med en workshop och på söndagen kommer gänget från krogen Aloë hit för att göra pizza.

Men de som vill kan få komma och bara njuta av att hänga på gatan. Den som vill kan komma förbi utan att spendera en krona, menar Lucho.

– Förhoppningsvis kan vi få hit lite Stockholmare från alla håll och kanter; ölnördarna som pratar brädspel, graffitigängen, och barnen. Inte bara det hav av mellanchefer som söder badar i annars. (Mellancheferna är också välkomna), säger Björn.

Kvartersfesten pågår 25 maj mellan 12-21.00. Sedan har Omnipollos hatt öppet som vanligt till 01.

Hökens gata, Stockholm, Sverige