Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lallerstedts käk ska locka folk till Kungsholmen

Anna Lallerstedt öppnar snart restaurang i Basaren.
Anna Lallerstedt öppnar snart restaurang i Basaren.

Eriks Basar är namnet på den nya restaurangen som öppnar på Hantverkargatan om drygt en månad.
Restaurangen vill locka både lokala stammisar och folk utifrån.
– Tidigare var Fridhemsplan väldigt nergånget men nu satsas det här vilket är väldigt roligt, säger restaurangägaren Anna Lallerstedt.

ANNONS

Hyresgästerna har redan fått flytta in i Basaren, SKB:s nya fastighet på Hantverkargatan.

Anna Lallerstedt, ägare till Eriks restauranger som i dag driver Eriks Gondolen och Eriks Bakficka, får dock vänta fram till 1 april innan hon får tillträde till den nya restauranglokalen.

– Det är jättejobbigt att gå och vänta. Det ska vara klart om 15 dagar, säger Anna Lallerstedt och konstaterar att allt fortfarande är byggkaos.

Pappa inspirerar med fisk och skaldjur

Förhoppningen är ändå att slå upp portarna till Eriks Basar 26 april. Restaurangen kommer få en kvällsöppen del med 80 platser där man serverar à la carte och en mindre del med 50 platser för frukost, lunch och take away.

– I restaurangen blir det mycket som min pappa började med, fisk och skaldjur. I Basardelen, som vi kallar den, ska man kunna slinka in och ta ett glas cava eller något lättare att äta.

Vill servera bra mat till bra priser

Håkan Carlsson från Oaxen Slip blir köksmästare och Niclas Engroth från Gondolen är restaurangchef.

– Vi vill servera bra mat till priser som gör att folk som bor i området har råd att äta här några gånger i veckan. Sedan har vi mycket lika fokus på värdskapet som på maten. Vi vill skapa en varm och välkomnande känsla.

Bor själv i kvarteret

Anna Lallerstedt fick frågan om att öppna en restaurang i Basaren förra våren. En orsak till att Eriks Basar blir verklighet är att hon själv bor i kvarteret.

– Jag kan Kungsholmen och har bott här sedan 1999. Jag saknar ett ställe kring Fridhemsplan där man kan slinka in och äta bra mat. Ner mot Kungsholms torg finns bland andra Mäster Anders och Agnes men högre upp på Hantverkargatan är det mycket pizza och sushi.

ANNONS

Just nu pågår arbetet med att bredda ytan utanför tunnelbanestationen vid Fridhemsplan och Anna Lallerstedt har märkt hur hela området håller på att leva upp.

– Nu satsas det på Fridhemsplan, lite på samma sätt som gjordes med Hornstull, och det är väldigt roligt.

Stockholm, Sverige