De gör landets bästa curry: ”En fantastisk ära”

Den bengaliska restaurangen Muskot Kök & Bar vid Vanadisplan i Stockholm har utnämnts till den bästa curryrestaurangen i Sverige vid en gala London.
När en tänker på Storbritannien tänker kanske inte de flesta på indisk och bengalisk mat, men currytraditionen sträcker sig faktiskt flera hundra år tillbaka i tiden och anses vara en lika viktig influens som det franska köket.
Under galan The Curry Life Awards på hotell Hilton i London i helgen offentliggjordes det vilka bengaliska och indiska restauranger som är allra bäst i världen, efter att hemliga avsmakare har ätit maten i smyg på ett antal restauranger under ett år.
”En viktig motivation för oss”
I klassen ”bästa curryrestaurang i Sverige korades stockholmskrogen Muskot Kök & Bar till vinnaren.
– Det är en fantastisk ära och innebär ett erkännande av vårt hårda arbete de senaste åren. Det här är en viktig motivation för oss i framtiden, säger Muskots krögare Sohel Hossain i ett pressmeddelande.
Av Svenska Dagbladet har Muskot Kök & Bar prisats som ”en av de sju bästa vardagskrogarna i Stockholm”. Foto: Peter Holm
Pris av inflytelserik tidning
Sohel Hossain kunde inte närvara vid galan, utan det var den anställde Risul Amin och designern Eva-Jo Hanhock som inrett och designat lokalen, som fick representera restaurangen.
– Hennes kunskaper om restaurangbranschen och förståelse för matkultur har varit till stor hjälp, säger Risul Amin om hennes betydelse, i en kommentar.
Bakom The Curry Life Awards ligger den brittiska tidningen Curry Life och priset delas ut varje år.