Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De gör landets bästa curry: ”En fantastisk ära”

Risul Amin som jobbar på restaurangen och designern Eva-Jo Hanhock som inrett och designat lokalen fick ta emot priset.
Risul Amin som jobbar på restaurangen och designern Eva-Jo Hanhock som inrett och designat lokalen fick ta emot priset.

Den bengaliska restaurangen Muskot Kök & Bar vid Vanadisplan i Stockholm har utnämnts till den bästa curryrestaurangen i Sverige vid en gala London.

ANNONS

När en tänker på Storbritannien tänker kanske inte de flesta på indisk och bengalisk mat, men currytraditionen sträcker sig faktiskt flera hundra år tillbaka i tiden och anses vara en lika viktig influens som det franska köket.

Under galan The Curry Life Awards på hotell Hilton i London i helgen offentliggjordes det vilka bengaliska och indiska restauranger som är allra bäst i världen, efter att hemliga avsmakare har ätit maten i smyg på ett antal restauranger under ett år.

”En viktig motivation för oss”

I klassen ”bästa curryrestaurang i Sverige korades stockholmskrogen Muskot Kök & Bar till vinnaren.

– Det är en fantastisk ära och innebär ett erkännande av vårt hårda arbete de senaste åren. Det här är en viktig motivation för oss i framtiden, säger Muskots krögare Sohel Hossain i ett pressmeddelande.

muskot-interio%e2%95%a0e%cc%82r

Av Svenska Dagbladet har Muskot Kök & Bar prisats som ”en av de sju bästa vardagskrogarna i Stockholm”. Foto: Peter Holm

Pris av inflytelserik tidning

Sohel Hossain kunde inte närvara vid galan, utan det var den anställde Risul Amin och designern Eva-Jo Hanhock som inrett och designat lokalen, som fick representera restaurangen.

– Hennes kunskaper om restaurangbranschen och förståelse för matkultur har varit till stor hjälp, säger Risul Amin om hennes betydelse, i en kommentar.

Bakom The Curry Life Awards ligger den brittiska tidningen Curry Life och priset delas ut varje år.

ANNONS
Muskot kök & bar, Vanadisplan, Stockholm, Sverige