Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Landets godaste glass finns i Stockholm

Hans Berg på Ett Bageri i Stockholm gör landets godaste glass.
Hans Berg från Ett Bageri, Svensk mästare i glass.

I dag gjorde konditorer från 14 av landets glassbarer upp om titeln Svensk mästare i glass. Nu står det klart att Ett Bageri som drivs stockholmaren Hans Berg kammade hem vinsten.

ANNONS

I dag avgjordes Svenska glassmästerskapen på Älvsjömässan. Av 14 tävlande glassbarer var fem från Stockholm: Nonna’s Gelato (Saltsjö-Boo), Galato Scarfó (Bromma), AB Finnmans Kalasglass (Skogås), SNÖ (Kvarnholmen) och Ett Bageri (Östermalm).

Med tydlig fokus på huvudråvaror i varje kategori, en fin balans i smak och konsistens och med det där lilla extra, som fick oss att säga wow!

Juryns vinnarmotivering

Under dagen tävlade deltagarna i de fyra kategorierna vanilj, choklad, hallonsorbet samt Glassmästarens favorit; en egen valfri smak av sorbet eller glass.


Guide: Här hittar du Stockholms bästa gelato

Läs också: New York-magasin listar Stockholms 7 bästa kaffehak


Vinnarglassen på Östermalm

Bäst totalt var Hans Berg och Östermalmsbaserade Ett Bageri. Med ett silver, ett brons och två guldmedaljer (i kategorierna choklad och vanilj) kan han nu titulera sig Svensk mästare i glass.

– Det känns fantastiskt och jätteroligt! Det här hade jag inte räknat med, säger Hans Berg på Ett Bageri i en kommentar.

Fler Stockholmsguld i år

Förra året gick titeln till Kenneth Erlandsson och hans SNÖ på kajen på Kvarnholmen. Han tävlade också i år och tog hem guldmedalj i kategorin hallonsorbet. Guld i Glassmästarens favorit gick till Grädda från Åre.

ANNONS

Svenska glassmästerskapen arrangeras av Stockholmsmässan och föreningen Årets Konditor.


Nyfiken på var du hittar färsk glass i Stockholm? Läs mer här.

Stockholm, Sverige