Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Fyra latinomorsor tar över köket på känd krog

Fyra mammor ska laga mat åt Stockholmarna.
Fyra mammor ska laga mat åt Stockholmarna.

Smakar mammas mat bäst? Fyra latinamerikanska kvinnor gästar Marcus Samuelssons restaurang i Skanstull för att reda ut den saken.

Mammas mat smakar bäst? Hur den än är med den saken är det upp till bevis för fyra mammor från tre olika latinamerikanska länder: Peru, Bolivia, och Colombia ska servera rätter från deras hemländer. Mammafesten äger rum på Marcus Samuelssons Eatery Social i Skanstull 15 mars och mästerkocken ska själv hjälpa till bland grytor och kastruller.

Ingen får röra mamma Roses menyer

Recepten har vandrat från generation till generation och på kvällens specialmeny finns bland annat peruansk gryta med tripe, traditionella empanadas med kött och grönsaksfyllning och colombiansk kycklingsoppa finnas.

– Eatery Social är en hyllning till kombinationen av kök från Central- och Sydamerika som man ofta möter i södra Kalifornien. Matlagningen i den här delen av världen har vandrat i generationer, och den vi lärt oss av, är mamma. Jag ser verkligen fram emot att få stå i köket den här dagen, säger Marcus Samuelsson, Creative Chef Eatery Social.

Var: Eatery Social Clarion Hotell Skanstull

När: 15 mars kl. 17-01

Hur:  Comida de la Madre är morsans mat från tre latinamerikanska länder. I Köket står Rosa Meoño och Mary Meoño från Peru, Cintia Alvarez från Bolivia och Elvia Bustos från Colombia

Eatery Social Skanstull, Ringvägen, Stockholm, Sverige