Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Lilla Egos kock fixar Nobelmiddagen

Tom Sjöstedt fixar nobelkäket
Tom Sjöstedt fixar nobelkäket

Han har varit årets kock, han har en prisbelönt krog och nu, för andra året i rad, rattar Tom Sjöstedt köket på Nobelmiddagen.

För andra året i rad är det kocken Tom Sjöstedt som fixar nobelmiddagen.

Jag tycker ju att grönsaker är så otroligt mycket mer intressant än kött och fisk

Tom Sjöstedt

– Huvudråvaran på varmrätten är en grönsak, så det är ingen animalisk huvudråvara som det brukar vara. Att välja en huvudpjäs som är en grönsak, det är att ta det hela ett steg längre. Jag tycker ju att grönsaker är så otroligt mycket mer intressant än kött och fisk, säger Tom Sjöstedt till sajten Besöksliv.

Eftersom själva menyn alltid är hemlig kan kocken inte säga så mycket mer men han antyder att huvudrätten i år kan vara vegetarisk.

1500 kuvert

Totalt är det 35 kockar, bland annat Daniel Räms som precis som Tom Sjöstedt är delägare i Lilla Ego. Tillsammans ska köket langa 1500 kuvert varav nästan 80 är olika specialkostvarianter.

Precis som ifjol får konditorn Daniel Roos uppdraget att fixa efterrätten.

Stadshuset, Stockholm, Sverige