Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Fler krogar lockar gäster med livejazz

Krögaren Danyel Couet och jazzmusikern Alexander Brott.
Danyel Couet med jazzmusikern Alexander Brott som ska spela på Bar Étable i höst.

Jazzen flyttar in på allt fler krogar. Bara under hösten har stans jazzentusiaster fått tre nya vattenhål att flockas kring. Bar Étable står för det senaste tillskottet – där blir det fransk afton med jazz och vin varje torsdag fram till jul.

Många känner till de gamla klassikerna, Fasching och Glenn Miller, men sedan en tid tillbaka har jazzen fått ett uppsving på fler ställen i stan.

När Dramaten Bar slog upp dörrarna igen i vintras valde man att satsa på jazzunderhållning. Och till hösten har fler krogar hoppat på det svängiga tåget.

Jazz och vin på Bar Étable i höst

Vinbaren Bar Étable, som drivs av Danyel Couet tillsammans med köksmästaren Sebastian H Thuresson, börjar nu med Jazz au vin-kvällar.

Varje torsdag fram till jul står jazz och vin i fokus på Kammakargatan 9. Musiken står Alexander Brott Trio för, som spelar jazz med starka rötter i 40- och 50-talen, och entrén är fri.

– När bandet spelar, doften från maten sprids och lokalen fylls av gäster skapas en personlig och fransk känsla med närhet till matlagningen, säger Danyel Couet i en kommentar.

Fler nya jazzscener

I början av september öppnades Innergården Jazzclub på Hotel Kung Carls ljusgård på Birger Jarlsgatan 21. De lockar gäster till 1920-talslokalen med spelningar varje torsdag, fredag och lördag.

Även Restaurang Artilleriet, som ligger vägg i vägg med Militärmuseums restaurang, har en ny musiksatsning sedan i början av oktober. 

Varje tisdag i höst kan middagsgästerna njuta av livespelningar med jazz och bossa på Artillerigatan 13. 

Bar Étable, Kammakargatan, Stockholm, Sverige