Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nya matbutiker med old-schoolkänsla

Johan Jureskog, stans största köttälskare.
Johan Jureskog, stans största köttälskare.

Jureskog öppnar köttbutik och hotel Diplomat får en saluhall med lantliga förtecken. Och båda ställen ska servera vin till gästerna.

ANNONS

Johan Jureskog, och partnern Klas Ljungkvist är männen bakom restaurangerna Rolfs kök i Vasastan och Allmänna Galleriet på Kungsholmen satsar vidare på köttet. Nu med en egen butik

Bara ko

I den gamla teaffären vid S:t Eriksbron öppnar i höst en butik som bara säljer nötkött. Och kanske små glas vin om allt vill sig väl.

– Vi kan inte fajtas med de affärer som säljer biff för 199 kronor kilot. Men vi vill att det ska vara kul att gå och handla hos oss, lite som att gå in i en elegant klädbutik. Vi ska försöka få till en app så att man kan slinka in och plocka upp en färdigpackad kasse och så hoppas vi på tillstånd så att vi kan ha en liten servering för den som inte har bråttom utan vill ta ett glas och något litet att äta medan vi gör i ordning beställningen. Men vi ska inte öppna en ny restaurang. Fokus är på butiken, säger Johan Jureskog till tidningen White guide.Deli på Diplomat

På Östermalm får lokalbefolkningen också en ny matbutik att sätta tänderna i.  Redan i juni smäller Hotel Diplomat på Strandvägen upp en delikatessbutik vägg i vägg med sitt hotell. Här, i den lilla saluhallen, ska flanörer också kunna dricka lite vin medan de handlar bland annat kött, fisk och skaldjur. Stället ska kort och gott heta Butiken.

Matintresserade Stockholmare kan också se fram emot matfestivalen Smaka på Stockholm som rullar ut röda mattan i Kungsan 1 till 6 juni.


ANNONS
Hotel Diplomat, Strandvägen, Stockholm, Sverige