Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Matkreatörer i Stockholm slår sig samman för mer hållbar njutning

Krögaren Paul Svenssons tips till den som vill äta mer klimatsmart på krogen är enkla: ”Gå till en restaurang som jobbar i säsong och som har en grön profil”.
Fotografiskas matkreatör Paul Svensson är initiativtagare till matalliansen.

Flera av stans krogar satsar redan på klimatsmarta menyer med mat från lantliga gårdar, rå­varor i säsong och grönsaker snarare än kött .
Nu slår sig dessutom fem matkreatörer samman och bildar en matallians för hållbar njutning.

ANNONS

Den nya matalliansen består av Fotografiska, Urban Deli, Farang, K-Märkt och Gastronaut Catering och ska verka för hållbar njutning.

Tillsammans skapar de ett nytt matutbud för event- och konferensgäster med närodlat, medveten djurhållning, zero waste och socialt ansvar i fokus.

– Fotografiskas vision är att bidra till en mer medveten värld. Att vi fem gemensamt skapar denna allians av aktörer som brinner för mer hållbara lösningar kring hur vi ska använda oss av planetens resurser, är en dröm som nu går i uppfyllelse. Detta är en allians för att vi tillsammans vill koppla ett ännu starkare grepp för en hållbar framtid och även visa vägen till framtidens materbjudande, säger Paul Svensson som är initiativtagare till satsningen.

De utmanar kroggäster: ”Våga fråga om doggy bag”

Här hittar du stans mest klimatsmarta menyer

Frukost, lunch och hållbara idéer på nya Restauranglabbets meny

ANNONS

Stockholm, Sverige