Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Möbler möter naturliga viner på ny barsatsning på Söder

Sommeliern Anna Mellfors och grundarna av Gemla Möbelfabrik ska öppna vinbar.
Sommeliern Anna Mellfors och grundarna av Gemla Möbelfabrik ska öppna vinbar.

Sommeliern Anna Mellfors har gått ihop med grundarna av Gemla Möbelfabrik för att öppna ett nytt ställe på Södermalm. Här ska du kunna kolla möbler, dricka vin och äta samtidigt.
– Vinerna kommer att vara uteslutande hantverksviner utan onödiga tillsatser och manipulation, säger hon.

ANNONS

Det var i samband med att Anna Mellfors arbetsplats La Colline bommade igen i höstas som hon och grundarna av Gemla Möbelfabrik kom på tanken att öppna eget, berättar hon för vinguiden Star Wine List.

Tillsammans med Benny Hermansson och Anton Mannervik, som tillverkar handgjorda möbler i böjträ, öppnar hon snart en kombinerad showroom och vinbar på Söder.

Naturligt, hållbart och hantverksmässigt blir det genomgående temat för både vin, mat och inredning – vilket faller sig naturligt då Anna Mellfors har jobbat med den typen av viner under sina senaste tolv år i branschen.

Viner som är snälla mot både natur och människor

– Gemla Möbelfabrik är ju Sveriges äldsta möbelfabrik och de jobbar väldigt hållbart med enbart certifierade skogar och naturgarvat läder. Även vinerna kommer att vara uteslutande hantverksviner utan onödiga tillsatser och manipulation som är snälla mot både natur och människor, säger hon.

Lokalen, som ligger vid Magnus Ladulåsgatan-Rosenlundsgatan, kommer att ha cirka 45 sittplatser.

ANNONS

– Det ska öppna upp fler krogar där under sommaren och hösten så det ska bli ett helt restaurangkvarter, säger Anna Mellfors.

Tanken är att slå upp portarna i slutet av maj.

Rosenlundsgatan, Stockholm, Sverige