Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här är mysiga innergårdar för alla tillfällen

Låt romantiken flöda på Hallwylska palatsets innergård.
Låt romantiken flöda på Hallwylska palatsets innergård.

Romantisk dejt, after work med kollegorna eller hippt häng med förfeststämning – i Stockholm finns mysiga innergårdar för alla tillfällen.

Hallwylska – romantiskt

Att kliva in på Hallwylska innergård en sommarkväll är som att kliva in i en sagolik dröm. Omgivningen är helt fantastisk och mest speciellt är det om du väljer att komma hit när solen precis börjat gå ner. Då lyser alla lyktor och lampor upp gården och det är magiskt vackert här. Hallwylska är helt klart en av stans mest romantiska innergårdar där det känns som du helt plötsligt förflyttats till Italien för en kväll. Blir du inte förälskad när du sippar på ett glas champagne med din dejt här, ja då måste det vara något fel på dig…

Hamngatan 4

Ling Long – för tankarna till Berlin

Är du sugen på trendigt gårdshäng under bar himmel bör du bege dig till Ling Longs innergård någon gång i sommar. Den något ruffiga tegelväggen med klotter och posters för tankarna till ett hippt hak i Berlin eller Köpenhamn snarare än ett ställe mitt på Riddargatan. Här börjar många festsugna stockholmare sin kväll med att dricka smarriga cocktails och mingla med andra partysugna. Men här finns även plats för avslappnat umgänge med dina närmsta vänner.

Riddargatan 6

Trattoria Svinet – grillat kött i centrum

Under sommarmånaderna förvandlas restaurang Djurets gård till Svinet – en trevlig Trattoria med rödaktiga dukar, kulörta lyktor och gemytlig stämning. På den här lilla innergården i Gamla stan står sommarklassikern ”en grillad köttbit” i centrum men givetvis finns även plats för dig som bara vill ta en öl eller ett glas vin. Köttet tillagas på grillen som även den står placerad utomhus vilket tillför en extra charmig känsla till stället. På Svinet får du uppleva en lugn, skön och smakrik kväll utan varken hets eller stress.

Lilla Nygatan 5

Grand Escalier – trädgårdsfeststämning

Trädgårdsbaren på Grand Escalier är en lummig och mysig innergård precis vid Stureplan. Trots att läget är så centralt känns det långt ifrån stressigt eller hetsigt här, tvärtom är stämningen mest avslappnad och skön – i alla fall under eftermiddagen och tidig kväll. Eftersom den här innergården har relativt många sittplatser är det ett perfekt ställe att besöka om ni är ett stort kompisgäng eller kollegor som ska gå på after work. Här ligger fokus på trädgårdsfest hela sommaren med svalkande cocktials och hög mingelfaktor.

Humlegårdsgatan 17

Stockholm, Sverige