Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stockholms mysigaste innergårdar – för sommarens bästa häng

Låt romantiken flöda på Hallwylska palatsets innergård.
Låt romantiken flöda på Hallwylska palatsets innergård.

Romantisk dejt, after work med kollegorna eller hippt häng med förfeststämning – i Stockholm finns mysiga innergårdar för alla tillfällen.

ANNONS

 Santa Rosa – in och upp

Det går bra för Grand Hotels lillebror The Sparrow på Birger Jarlsgatan. Bistron är populär och har fått fina recensioner. Nyligen drog de också igång sin uteservering på den egna bakgårdens som de kallar för Santa Rosa och som ligger en trappa upp från restaurangen. Lite småhemligt och lite småhärligt med rätter som grillas på plats varje kväll. Du kan inte boka bord så det är bara att dyka upp.

 Birger Jarlsgatan 24

Hallwylska – romantiskt

Att kliva in på Hallwylska innergård en sommarkväll är som att kliva in i en sagolik dröm. Omgivningen är helt fantastisk och mest speciellt är det om du väljer att komma hit när solen precis börjat gå ner. Då lyser alla lyktor och lampor upp gården och det är magiskt vackert här. Hallwylska är helt klart en av stans mest romantiska innergårdar där det känns som du helt plötsligt förflyttats till Italien för en kväll. Blir du inte förälskad när du sippar på ett glas champagne med din dejt här, ja då måste det vara något fel på dig…

Hamngatan 4

Ling Long – för tankarna till Berlin

Är du sugen på trendigt gårdshäng under bar himmel bör du bege dig till Ling Longs innergård någon gång i sommar. Den något ruffiga tegelväggen med klotter och posters för tankarna till ett hippt hak i Berlin eller Köpenhamn snarare än ett ställe mitt på Riddargatan. Här börjar många festsugna stockholmare sin kväll med att dricka smarriga cocktails och mingla med andra partysugna. Men här finns även plats för avslappnat umgänge med dina närmsta vänner.

Riddargatan 6

Trattoria Svinet heter El muro i år – grillat kött i centrum

Under sommarmånaderna brukade restaurang Djurets gård förvandlas till Svinet – en trevlig Trattoria med rödaktiga dukar, kulörta lyktor och gemytlig stämning. Men i år har kögaren Daniel Crespi, som sannerligen inte backar för förändring, döpt om stället till El Muro, med coctails, bärs och viner från USA:s västkust. VIll du ha mer än snacks satsar man i år på Surf and turf från grillen: träkolsgrillad fläskkarré med grillad och Tijuanagratinerad halv hummer.

Lilla Nygatan 5

Trädgårdsfeststämning på Grand Escalier fortsätter på La Quinta

Trädgårdsbaren på den lummiga och mysiga innergården precis vid Stureplan heter numera La Quinta. Vägg i vägg med restaurang Videgård serveras Caprinhas, pitchers med Margarita och klassiska tequiladrinkar; La Quinta satsar på två barer med olika koncept, lilla baren med drinkar från Mexiko och stora baren med en dryckesmeny inspirerad från Brasilien. Det kommer också att finnas en lättare barmeny med rätter som speglar maten inne på grannrestaurangen.

ANNONS

Humlegårdsgatan 17

Stockholm, Sverige