Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Norden möter Japan på nya finkrogen Norobata

Kockduon Johan Backeus och Kasper Kananen.
Kockduon Johan Backeus och Kasper Kananen.

Nya Norobata ska skaka liv i Solna strand och bli ett dragplåster för foodies i hela Stockholm. Gästerna ska själv kunna vara med och brassa käket.

Grow hotel har växt fram på Landsvägen intill kontorskomplexet Stora blå och Swedbank. Norobata heter hotellets restaurang på entréplan – No för Norden och robata efter en japansk grillteknik.

Maten lagas över kol, i kökets specialugn och på smågrillar som rullas ut till gästerna i restaurangen.

Hjortron och sake

Menyn klingar svenska skogar – hjort, äpplen och hjortron, men med en japansk eller peruansk twist. Sake, shitakisvamp, alger och soja ingår i flera rätter.

Kockarna bakom är Johan Backéus, som blev Årets kock 2017, och Kasper Kananen från citykrogen Miss Voon.

Vill locka hit stockholmare

I baren mixar bartendern Samuel Wictorsson ihop cocktails – även här norden/japanska hybrider. Den som vågar testa en drink med popcorn och shisosalt, eller kanske vodka och shitakisvamp, gör det här.

Gänget bakom Norobata hoppas nu bli ett dragplåster till Solna och Sundbyberg för uteätare i hela Stockholm.

Läs mer om Norobata hos Allt om Stockholms systertidning Mitt i.

Restaurangen har öppet för middag från och med 23 november och lunch från nästa vecka.

Best Western Plus Grow Hotel, Landsvägen, Solna, Sverige