Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

E-type öppnar ny krog i Gamla stan

Martin "E-type" Eriksson vid Dalarö skans där han har en krog.
E-type satsar på svenskt 1700-talsröj. (Arkivbild).

E-type tar sig an en ny tidsepok när han drar igång krogen Lasse i gatan. Här blandas svenskt 1700-tal med karibiska smaker.
– Det här blir ett helt nytt kapitel, en tid som ingen annan fångat upp, säger E-type.

ANNONS

Lasse i Gatan är namnet på Martin ”E-type” Eriksons nya restaurang och bar. Precis som med vikingakrogen Aifur har han även denna gång ett tydligt tema. Denna gång är utgångspunkten livet ombord på Kung Karl XII:s kaparskepp. Vi snackar alltså om det röjiga livet till sjöss på 1700-talet paketerat som krogkoncept mitt i stan.

–  Jag vill levandegöra vår svenska historia med underhållning, god mat och dryck. Det här blir ett helt nytt kapitel, en tid som ingen annan fångat upp. Här bjuder vi in till det spännande livet ombord på kaparskeppen och det är just Lasse i Gatans liv vi vill berätta, säger E-type.

För att svänga till det ännu mer har E-type kryddat mat och dryck med karibiska influenser, vilket kanske främst manifesteras i ett brett utbud av rom och romdrinkar.

Krogen ligger på  Västerlånggatan 60.

Fakta

Lasse i Gatan härjade med frugan

Lars Gathenhielm kallades för Lasse i Gatan. Tillsammans med sin fru Ingela härjade paret på Västkusten under tidigt 1700-tal. På uppdrag av Karl den XII kapade de  skepp efter skepp på främst mat och förnödenheter, allt för att störa det pågående nordiska kriget i en närmast laglös tid på haven.

Källa: Lasse i Gatan
Västerlånggatan 60, Stockholm, Sverige