Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Nu öppnar krögarna bakom Jim & Jacob nytt på Östermalm

Jim Hammargren, Jonathan Mattsson och Jacob Nermark Hjelm öppnar Copine ihop på Östermalm.
Jim Hammargren, Jonathan Mattsson och Jacob Nermark Hjelm öppnar Copine ihop på Östermalm.

De är inte ens 30 år fyllda men driver redan den omtyckta kvarterskrogen Jim & Jacob. Och snart öppnar Jim Hammargren, Jacob Nermark Hjelm och Jonathan Mattsson nytt.
På Östermalmskrogen Copine satsar de på medelhavsmat och härlig stämning.

Det började med en brinnande food truck och slutade med öppningen av kvarterskrogen Jim & Jacob i Vasastan för drygt fyra år sen.

Nu är det dags för ännu ett nytt steg för krögarna Jim Hammargren, Jacob Nermark Hjelm och Jonathan Mattsson.

Tar över La Boccas gamla lokaler

Snart öppnar de krogen Copine i lokalerna på Kommendörsgatan 23 där den italienska krogen La Bocca tidigare huserade.

– Vi har letat efter en större krog så det ska bli kul att få sätta sitt namn på dörren och förhoppningsvis fylla stället, säger Jim Hammargren.

I förra veckan fick de tillträde till lokalerna och nu jobbar de med att få allt i ordning till öppningen om drygt en månad.

Copine öppnar på Kommendörsgatan 23 på Östermalm i mitten av augusti.

Copine öppnar på Kommendörsgatan 23 på Östermalm i mitten av augusti.

Inspiration från Medelhavet

Namnet Copine betyder flickvän på franska och inspirationen till menyn kommer från Medelhavet med tydliga influenser från södra Europa. Men det blir inga tapas, utan ett mer klassiskt upplägg med förrätt, varmrätt och dessert.

– Menyn ska vi sätta nu, så vad som helst kan hända. Men det vi tar med oss från Surbrunnsgatan är majsbrödet som vi haft där i fyra år, säger Jacob Nermark Hjelm som är kreativ ledare i köket.

– Annars kommer inte stammisarna, instämmer Jim Hammargren och skrattar.

Och vinlistan kommer att spegla maten.

– Det blir en bred lista med största fokus kring Medelhavet, men jag älskar Tyskland och Österrike så det kommer också att finnas med, säger Jonathan Mattsson.

Bygger avskild bardel

Intill den stora ljusa matsalen, som rymmer 50 sittande gäster, byggs dessutom en bardel med plats för 30 personer.

– Där kan man äta en del av menyn, men man kan också köra en aw, ta en drink och sen gå, säger Jim Hammargren.

Lokalen har dessutom tre chambre separéer för 20, 15 och 12 gäster och en uteservering med 20 platser.

”Alla är välkomna”

Den 15 augusti slår Copine upp dörrarna Kommendörsgatan 23 på Östermalm.

Då hoppas de locka både folk som bor i området och från andra delar av stan.

– Alla är välkomna. Vi har höga ambitioner när det gäller maten, men samtidigt ska det vara opretentiöst och härligt, säger Jim Hammargren.


Copine har öppet måndag-fredag  för lunch och middag, samt lördag för à la carte brunch och middag.

Kommendörsgatan 23, Stockholm, Sverige