Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Krog med ny syn på ”skräpmat” har öppnat

Filip Lundin driver Sopköket.
Nu öppnar Sopköket sin första egna restaurang.

För ett år sedan körde Sopköket pop up-restaurang i Söderhallarna och lagade mat på ratade råvaror. Nu öppnar de sin första egna restaurang på samma plats.

För drygt tre år sedan startade stockholmaren Filip Lundin cateringfirman Sopköket som vill minska svinn, bland annat genom att tillaga mat på råvaror som annars skulle ha slängts av olika skäl.

Sedan starten har han bland annat haft en rad cateringuppdrag, drivit skolkök i Fryshuset Husby och kört pop up-restaurang. Och nu har det blivit dags för att öppna sin första egna restaurang.

Öppnar i Söderhallarna

Den 12 oktober slår Sopköket upp dörrarna i en 165 kvadratmeter stor lokal mitt i Söderhallarna på Medborgarplatsen.

– Det känns jättekul. Det är vår första egna restaurang och läget känns helt perfekt, säger Filip Lundin.

Klockan 17 på fredagen blir det öppningsevenemang med middagsservering, dessutom bjuds det på plockmat, och för den törstiga serveras ekologiskt vin, bärs och alkoholfritt.

Söderhallarna, Medborgarplatsen, Stockholm, Sverige