Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Bleck öppnar uteservering mitt i vintern

Bleck öppnar uteservering mitt i vintern
Bleck öppnar uteservering mitt i vintern

Sommarkrogen Bleck öppnar redan i februari och drar igång sin uteservering direkt.
Dessutom hämtar de in ny kock för att höja nivån på maten.

ANNONS

När Kalle Schröder öppnade krogen Bleck strax söder om Ringvägen var det solen och parken som lockade. Dels för att Lilla Bläcktornsparken, en slumrande pärla ligger i direkt anslutning till den lokal som en gång i tiden tillhörde minigolfföreningen i kvarteret. Men också att platsen har sol från morgon till kväll, ett ovanligt läge på söder.

Öppnar uteservering

Nu har de kört på ett par säsonger med öppentider främst på sommaren och i höstas var renoveringen av lilla Bläckan till sist klar.

– Nu när parken blivit så fin så vill vi utnyttja det och öppnar upp redan nästa, helg 23 februari, säger krögaren Kalle Schröder.

– Vi kommer också öppna vår uteservering. Eftersom vi inte är på gatumark har vi tillstånd hela året. Så det blir som ett uterum med markisväggar och infravärme så det blir jättemysigt.

Bättre längre ner på Söder

Kalle Schröder tror också att, med en helt nyrenoverad park i kvarteret, att den sista biten av Ringvägen kommer få ytterligare ett uppsving.

– Det är för mycket folk och för lite sol på till exempel Nytorget, Jag tror folk har tröttnat på det.

Ny kock, ny meny

Den här säsongen satsar Bleck också på att höja sig lite i köket. Målet är att få någon sorts utmärkelse i kategorin mellankrog.

ANNONS

–  Jag är superstolt över det vi gjort i köket genom året. Men vi satsar högre nu, och tar in kocken Nichlas Bergstedt, som bland annat jobbat på Ekstedts tidigare. För mig är han en stjärnkock. Det finns ju ett tiotal mediakockar i stan, han är inte den typen. Men i branschen är han känd som en duktig matlagare.

Det ska gå fort

Rätterna som serveras är små-och mellanrätter. Och det ska gå fort.  Du äter på tills du är mätt och en rätt tar inte mer än tio minuter att ta fram, menar Kalle Schröder som inte vill låsa fast sig i traditioner.

– Jag tycker att Bleck ska vara ett ställe utan tydliga sittningar. Alla behöver inte käka utan det är mer rörligt, det passar stämningen här; inte så stifft.

Bleck öppnar 23 februari.

Bleck, Katarina Bangata, Stockholm, Sverige