Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

I höst öppnar peruanska krogen Canta Lola på Östermalm

Per Nordlind och Erika Goytizolo.
Redan i december blev det känt att Per Nordlind och Erika Goytizolo öppnar krog ihop under 2020.

I oktober öppnar peruansk-inspirerade krogen Canta Lola på Östermalm.
Restaurangen kommer att servera klassiker som ceviche och tiraditos.

ANNONS

Redan i december stod det klart att tidigare Bistro Jarl-krögaren Per Nordlind, som varit borta från Stockholms krogscen i fem år, öppnar ny restaurang tillsammans med hustrun Erika Goytizolo.

Planen var att öppna den peruanska och latinamerikanska streetfood-krogen i början av augusti, men öppningen flyttades fram.

Serverar ceviche

Nu står det klart att restaurangen – som fått namnet Canta Lola – slår upp dörrarna i mitten av oktober. Namnet betyder ”Sjung Lola” på spanska.

Att konceptet är peruanskt är ingen slump då Erika Goytizolo har sina rötter i Peru. På menyn finns klassiker som ceviche och tiraditos och målet är att så mycket som möjligt av råvarorna ska köpas in från lokala producenter.

– Det känns jätteroligt. Vi har väntat på det här rätt länge och idén formades för några år sedan, så det är kul att det snart blir verklighet, säger hon.

Bardelen på krogen ska ha en ”Spanienkänsla” och där kommer maten att lagas i ett öppet kök.

Tar emot 60 gäster

Restaurangen består av två lokaler som slagits samman och är 150 kvadratmeter stor. Totalt kommer det att finnas ungefär 60 sittplatser.

– Jag hoppas att restaurangen särskiljer sig från det som redan finns i området och kompletterar Östermalm med någonting nytt. Vi vill att det ska vara varmt och välkomnande här, säger Erika Goytizolo.

Per Nordlind skrev i en kommentar till Allt om Stockholm i december att han vill att krogen ska kännas värm och hjärtlig och att han hoppas fånga in en härlig skara med både gamla och nya bekantskaper.

ANNONS

Adress: Greve Turegatan 6, i närheten av t-banan vid Östermalmstorg.

Grev Turegatan 6, Stockholm, Sverige