Grön meny när Pontus Frithiof öppnar nytt

Krögaren Pontus Frithiof öppnar ännu en restaurang. Den här gången i Fortum Värmes K-märkta lokaler i Hjorthagen, med gröna och klimatsmarta val på menyn.
I slutet av oktober tar krögaren Pontus Frithiof tillsammans med sin partner Thomas Dahlstedt, som står för driften, över Fortum Värmes restauranglokal i Hjorthagen, Stockholm.
Vinterträdgården by Pontus blir namnet på den nya restaurangen där både anställda och utomstående gäster är välkomna.
Hållbart koncept med gröna val i fokus
Här är ambitionen, precis som på krögarduons andra restauranger, att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.
Tillsammans med krögaren vill Fortum Värme erbjuda ett modernt restaurangkoncept där maten i så stor utsträckning som möjligt kommer att vara närodlad, ekologisk och kravmärkt för mindre klimatpåverkan.
Betala för lunchbuffén i vikt
Med en ny betalningsmodell, där du betalar i vikt (hekto) för lunchbuffén, hoppas man bidra till ett minskat matsvinn. Det kommer även att finnas måltidserbjudanden till fasta priser.
För att spara på naturens resurser tänker man inte heller att servera dryck på flaska i den dagliga verksamheten, bara använda engångsmaterial i undantagsfall och ta ansvar för avfallshanteringen.
Vinterträdgården by Pontus kommer att erbjuda frukost, lunch, mat och dryck till olika event samt catering. Restaurangen beräknas öppna den 23 oktober.