Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Grön meny när Pontus Frithiof öppnar nytt

Pontus Frithiof öppnar nytt i Hjorthagen.
Pontus Frithiof öppnar nytt i Hjorthagen.

Krögaren Pontus Frithiof öppnar ännu en restaurang. Den här gången i Fortum Värmes K-märkta lokaler i Hjorthagen, med gröna och klimatsmarta val på menyn.

ANNONS

I slutet av oktober tar krögaren Pontus Frithiof tillsammans med sin partner Thomas Dahlstedt, som står för driften, över Fortum Värmes restauranglokal i Hjorthagen, Stockholm.

Vinterträdgården by Pontus blir namnet på den nya restaurangen där både anställda och utomstående gäster är välkomna.

Satsa en femhundring på lunchen

Hållbart koncept med gröna val i fokus

Här är ambitionen, precis som på krögarduons andra restauranger, att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.

Tillsammans med krögaren vill Fortum Värme erbjuda ett modernt restaurangkoncept där maten i så stor utsträckning som möjligt kommer att vara närodlad, ekologisk och kravmärkt för mindre klimatpåverkan.

Melker Andersson flyttar till Södermalm

Betala för lunchbuffén i vikt

Med en ny betalningsmodell, där du betalar i vikt (hekto) för lunchbuffén, hoppas man bidra till ett minskat matsvinn. Det kommer även att finnas måltidserbjudanden till fasta priser.

ANNONS

För att spara på naturens resurser tänker man inte heller att servera dryck på flaska i den dagliga verksamheten, bara använda engångsmaterial i undantagsfall och ta ansvar för avfallshanteringen.

Vinterträdgården by Pontus kommer att erbjuda frukost, lunch, mat och dryck till olika event samt catering. Restaurangen beräknas öppna den 23 oktober.

Fakta

Paninis flaggskepp och rotisseriet Mama till Kungsgatan

Senare i höst flyttar två nya restauranger även in i fastigheten Kungshuset på Kungsgatan 18.

I före detta restaurang Brokens lokal samt i entrén till före detta nattklubben Ambassadeur, öppnar Panini Internazionale sitt nya flaggskepp koncept ”2.0” och i den bakre delen av lokalen öppnar rotisseriet Mama.

De två restaurangerna tillsammans upptar 475 kvm.

Hjorthagen, Stockholm, Sverige