Pontus Frithiof har inte tid för finkrogar
Pontus satsar på publiken.
Pontus satsar på publiken.

Pontus har inte tid för finkrogar

Krog 

I september öppnar Pontus Frithihof en ny restaurang på Tekniska museet. Kocken tar ytterligare ett steg från sina finkrogar till förmån för att satsa på den bredare publiken.

ANNONS

I höst öppnar krögaren Pontus Frithiof en ny restaurang på Tekniska museet. Därmed följer han sina egen ny utstakade bana med krogar i publik miljö: som restaurangen på Arlanda eller samarbetet med MTR-tågen.

Nytta för fler människor

På menyn finns pannkakor, tacos och annat som ska locka barnfamiljerna men för den som är sugen på något lite mer avancerat finns exempelvis en räkmacka med rökt majonäs.

–  Att satsa på finkrog kräver enormt mycket arbete och det har jag inte tid till, framöver vill jag fokusera på min och gruppens utveckling, och publika enheter ser jag en heder i att förbättra. Kan jag som krögare förbättra maten på tågen, på en flygplats och ett museum, så kommer det till större nytta för fler människor, säger Pontus Frithiof till tidningen Besöksliv. 

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Drinken

Veckans drink: Planter’s Punch

Krog

Hyllad krog försvinner tvärt

Hälleflundra
Krogtest

Bångstyrigt och charmigt på Kagges

Krog

Käka Thanksgvingmiddag i Stockholm

Bar

De hyllar nattmackan på sin krog

Filip Lundin driver Sopköket
Krog

Ny krog lagar mat på ratade varor