Pontus Frithiof har inte tid för finkrogar
Pontus satsar på publiken.
Pontus satsar på publiken.

Pontus har inte tid för finkrogar

Krog 

I september öppnar Pontus Frithihof en ny restaurang på Tekniska museet. Kocken tar ytterligare ett steg från sina finkrogar till förmån för att satsa på den bredare publiken.

ANNONS

I höst öppnar krögaren Pontus Frithiof en ny restaurang på Tekniska museet. Därmed följer han sina egen ny utstakade bana med krogar i publik miljö: som restaurangen på Arlanda eller samarbetet med MTR-tågen.

Nytta för fler människor

På menyn finns pannkakor, tacos och annat som ska locka barnfamiljerna men för den som är sugen på något lite mer avancerat finns exempelvis en räkmacka med rökt majonäs.

–  Att satsa på finkrog kräver enormt mycket arbete och det har jag inte tid till, framöver vill jag fokusera på min och gruppens utveckling, och publika enheter ser jag en heder i att förbättra. Kan jag som krögare förbättra maten på tågen, på en flygplats och ett museum, så kommer det till större nytta för fler människor, säger Pontus Frithiof till tidningen Besöksliv. 

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Film

Restfest ska få oss att slänga mindre mat

Surströmmingspremiär på torsdag
Krog

Stinkande premiär för årets surströmming

Krog

Han tar ”chinatown” till Hornsgatan

Kafé

Lämnar Brillo för att starta eget bageri

Krog

Burgarkedja satsar på Söderpubliken

Krog

Därför stänger stjärnkocken sin sushikrog