Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Premiär för ett nyrenoverat East

East på Stureplan i Stockholm
Jonas Hedberg och Jonas Hallgren rattar ett nyfixat East.

Efter snart 30 år på samma ställe behövde East ett ansiktslyft.
Krogen har fått ny inredning i både bar och matsal och dessutom en ny nöjeschef och en nygammal barchef.

East har legat på Stureplan sedan 1991 – ett vattenhål för krogrävar, festeliten och ett kök som snart är lika klassiskt som Sturehof tvärs över gatan.

En makeover

Men att ha öppet till 03.00 varje dag året runt sliter på ytorna och de senaste åren har East varit i behov av ett ansiktslyft.

Efter att krogen fått nya ägare och numera ingår i Pdf brasserie-gruppen (som bland annat äger Wienercafét, Villa Gothem, Orangeriet och Prinsen), har hela krogen renoverats med nya ytskikt och ny inredning.

Den yngre genrationen hittar hit främst på vardagar

Jonas Hallgren

– Det är en helt annan känsla här nu, säger nytillträdde nöjeschefen Jonas Hedberg som fått sällskap av Jonas Hallgren som bar-och driftschef.

Jonas Hallgren kommer närmast från Farang, men har innan dess jobbar tio på East.

Vad har ni för gäster på East nuförtiden? 

– Det är som det alltid varit, blandat. Den yngre genrationen hittar hit främst på vardagar men sedan har vi massor av stammisar som alltid har hängt här såklart, säger han och fortsätter.

– Efter att East kanske haft lite färre besökare än förr så har det vänt, sedan våren har allt fler hittat tillbaka till oss.

Klassikern får konkurrens

Gästerna kommer hit för att käka sånt som inte finns på andra ställen.

Jonas Hedberg

Som restaurang har East fått mer konkurrens på sistone; av ställen som Kasai och Tako och nyöppnade Videgård inne i Sturegallerian som också satsar på asiatisk mat som till stor del jobbar med japanska influenser.

– Det vi kan konkurrera med är vår historia och våra smaker som Mimmi, Easts kökschef, jobbat fram under åren. Vi har massor av rätter som varit med sedan starten så vill är ju mer av en klassisk institution häromkring. Men gästerna kommer hit för att käka sånt som inte finns på andra ställen och på dem har vi förstått att vi hållit en bra kvalité hela tiden. Men den ökade konkurrensen gör ju också att vi håller oss på tårna, säger Jonas Hedberg.

Stora bokstäver i taket

Förutom en nyrenoverad matsal, med ny inredning har de nya ägarna också satsat på att snygga till baren. Det är färgglatt, nya fotografier på väggarna och i taket hänger utskurna bokstäver som stavar namnen på olika storstäder i världen.

East på Stureplan är renoverat

Se upp, bokstäverna i taket är en del av nyrenoverade East.

– Vi tycker själva att det är en helt ny känsla här. Samtidigt som vi fortfarande är East, ett ställe dit alla är välkoma. East ligger ju alltid på vägen hem för alla, säger Jonas Hallgren och ler.

Premiären för nya East sker på fredag. Krogen är öppen som vanligt och den nya baren öppnar för allmänheten 20.00

East, Stureplan, Stockholm, Sverige