Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Restaurang Tak förvandlas till japansk yakitoribar

Taks terrass förvandlas till yakitoribaren Miyakodori
Taks terrass förvandlas till yakitoribaren Miyakodori.

Utomhusköket på Taks terrass förvandlas till yakitoribar under hela juni. Då består menyn av olika japanska grillspett signerade kockduon bakom Miyakodori.

Med start den 3 juni tar kockarna Max Inazawa Westerlund och John Forssell sitt koncept Miyakodori till Tak och kör pop up-krog.

Erfaren kockduo

Tillsammans har kockduon lång erfarenhet av restaurangbranschen. John Forsell har bland annat jobbat inom Pontus-gruppen – och var med och startade  köttkrogen AG.

Max Inazawa Westerlund kommer senast från Restaurang Frantzén och var del av teamet som fick Sveriges första tre stjärnor i Guide Michelin.

Säsongsbaserade japanska grillspett

Kopplingen till den japanska matkulturen kommer mycket från hans japanska mamma. Max Inazawa Westerlund bestämde sig tidigt för att lära sig om japansk mat och har arbetat på flera krogar i Japan, däribland en liten yakitori izakaya i Kawasaki.

Inspirerade av de japanska yakitoribarerna satsar kockduon nu på spett grillade över japanskt kol. Menyn blir säsongsbaserad och enligt tradition försöker man ta tillvara på hela råvaran.

Den 3 till 30:e juni tar Miyakodori över utomhusköket på Tak.

TAK, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige