Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sju schyssta julbord med något för alla

Torpedverkstans julbord
Torpedverkstans julbord.

Svenskt traditionellt, vegetariskt – eller med en mexikansk, japansk eller italiensk twist. Vi guidar dig till sju schyssta julbord.

ANNONS

Svenskt julbord med mexikansk twist

Restaurang Torpedverkstan på Skeppsholmen kör traditionellt svenskt julbord med en mexikansk twist. Inläggningar på löja och sill – både klassiker och några djärvare med mexikanskt sting – egenrökt röding med forellrom och citroncréme, korv på mjölkko och ugnsbakad stek… Dessutom finns tacos med långkokt skinka, tupp eller bönröra – och ett dignande dessertbord. Gott om vegetariska alternativ.

När: 27 november-20 december, 2019
Var: Torpedverkstan. Slupskjulsvägen 28-32, Skeppsholmen


Julbuffé med japanska influenser

I vinter förvandlar den japanska middagsklubben Kasai sin japanska trädgård till ett ”winter wonderland”. Där kommer restaurangen att servera en stor julbuffe med japanska influenser.

När: 20 november-22 december, 2019
Var: Kasai. Linnégatan 18, Östermalm


Italienskt julbord

La Bocca dukar upp till julbord med det bästa Italien har att erbjuda. Vad sägs om senapsgriljerad vildsvinskinka med apelsin och timjan, eller ossobuco på lammrostbiff? För den som gillar sötsaker finns det även efterrätter som klassisk italiensk julkaka och pannacotta med saffran att njuta av. Flera vegetariska alternativ finns.

När: 27 november – 21 december
Var: La Bocca. Kommendörsgatan 23, Östermalm

ANNONS

Klassiskt julbord med cirkusshow

Artipelag kör julbord med traditionsenlig julbordsshow, den här gången signerad Cirkus Cirkör. Matmässigt blir det klassiska rätter – egenrökt fisk och kött, inlagd sill och strömming – och några överraskningar. Det kommer även finnas flera vegetariska alternativ på årets julbord.

När: 29 november-15 december, 2019
Var: Artipelag. Artipelagstigen 1, Gustavsberg


Asiatiskt julbord – öppet på julafton

East kör som vanligt julbuffé med rätter från de olika asiatiska köken: sushi, dim sum, heta soppor, ljumna sallader, stir-fries och grillat med många många vegetariska, laktosfria och glutenfria varianter.

När: 22 november – 24 december
Var: East. Stureplan 13, Östermalm


Julbuffé med musik 

Södra Teaterns restaurang dukar upp en buffé med julens läckerheter, här får de vegetariska rätterna särskild plats. Dessutom ackompanjeras buffén av sköna klanger av krogens barpianister.

När: 28 november – 22 december
Var: Södra Teatern. Mosebacke torg 1-3, Södermalm


Vegetarisk julbuffé med utsikt 

På Hermans kan du njuta av en stor vegetarisk julbuffé med utsikt över Stockholms inlopp. Här finns alternativa rätter som Janssons vegofrestelse, vegobullar, vegoprinskorvar, hasselnötspaté, finskt saffransris och mycket mer.

När: Fredag till söndag, 30 november – 23 december
Var: Hermans, Fjällgatan 23B, Södermalm

Stockholm, Sverige