Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Skandalkomikerna uppträder på Norra Brunn

Mr Cool Simon Gärdenfors
Bild från Under Jord – Roasten av Simon Gärdenfors.

Norra Brunn bjuder in till gratis stand up. Det är inspelningen av SVT-programmet Släng dig i brunnen som äger rum, och på scen ser vi bland annat två herrar som det har stormat kring rejält under sommaren...

Den 10 augusti slår Norra Brunn återigen upp sina dörrar.

Vasastanskrogen har varit Stockholms största scen för stand up comedy sedan slutet av 80-talet och många stora namn på den svenska humorhimlen började sina karriärer här.

Mellan 14 och 17 augusti spelas den nya säsongen av SVT-programmet Släng dig i brunnen in på krogen och för alla som vill komma och kolla är det helt gratis.

Står inte bakom bokningen

Uppträder gör bland annat två herrar som det har stormat kring rejält den senaste tiden.

Det är komikerna Simon Gärdenfors och Anton Magnusson som uppträder under onsdagskvällen, båda medverkande på den kontroversiella låten ”Knulla barn” av Anton Magnussons fiktiva karaktär Mr Cool.

Låten har väckt starka känslor och skapat stor debatt kring vad som är okej att skämta om och inte.

Komikerna avbokades från många av sina inplanerade shower under sommaren – och Norra Brunn verkar inte heller vilja kännas vid dem.

De meddelar att de inte står bakom bokningen av komikerna som uppträder under inspelningen av Släng dig i brunnen och att varken Anton Magnusson eller Simon Gärdenfors har några andra gig inplanerade på Norra Brunn.

Istället passas bollen vidare till SVT.

Osäkert om det visas på tv

SVT:s underhållningschef Thomas Hall svarar via mail att programmet produceras av bolaget Brommamamma, men att SVT såklart är med och stämmer av längs vägen.

Programmet spelas in under fyra kvällar i 2-3 timmar per kväll och SVT klipper sedan ner det bästa materialet till åtta 15-minutersavsnitt som sänds i höst.

Huruvida vi får se skandalkomikerna i tv-rutan återstår att se.

”Jag är ansvarig utgivare för det som sänds ut i rutan men inte för det som sägs i lokalen. Det kommer säkert att dras skämt i lokalen som har 0 procent chans att kunna vara med i programmet av olika utgivarskäl. Det har jag inget formellt ansvar för utan fokuserar på det som ska och kan vara med i programmet”.

Tar avstånd från kontroversiella låten

Thomas Hall tar samtidigt avstånd från Mr Cools låt och kallar texten för ”vidrig” och ”effektsökeri”, men att den går inom ramarna för yttrandefriheten.

”I första hand ska jag ta ansvar för det som sker i våra utsända program men jag förstår också att jag måste syna vilket bagage medverkande kommer med och i det här fallet ligger det enligt min och vår bedömning innanför ramen och då spelar tack och lov inte min personliga åsikt någon roll.”

Det verkar alltså som att ingen riktigt vill ta i komikerna ens med tång, men faktum kvarstår: för den hårdhudade humorpubliken som vill bevittna svensk stand up-historia (?) är det bara att bege sig till Norra Brunn.

Vad? Inspelning av SVT-programmet Släng dig i brunnen

Var? Norra Brunn, Surbrunnsgatan 33

När? 14-17 augusti. Varje dag uppträder olika komiker. Tv-inspelningen börjar 20.00.

Kostnad? Gratis

Norra Brunn Comedy, Surbrunnsgatan, Stockholm, Sverige