Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Smaka på framtidens mat i Kungsträdgården

Smaka på Stockholm satsar på framtidens mat.
Mathias Dahlgren och Sayan Isaksson kommer att medverka i Smaka på Stockholm.

I juni går matfestivalen Smaka på Stockholm av stapeln i Kungsträdgården. Då ligger fokus på framtidens mat och dryck.

Den 5 till 10 juni är det för 27:e gången dags för en av världens största matfestivaler Smaka på Stockholm.

Under sex dagar samlas fyrtio restauranger och food trucks, såväl som över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare i Kungsträdgården.

Smak, hållbarhet och hälsa

Det här året handlar festivalen både om dagens mat och framtidens mat med fokus på smak, hållbarhet och hälsa.

– Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden vilket vi vill lyfta fram, säger Anders Sewerin som arrangerar Smaka på Stockholm i en kommentar.

På plats finns bland andra Mathias Dahlgren och Sayan Isaksson för att servera några av sina nytänkande rätter.

Boudet sköter pizzaugn

Festivalbesökarna kommer även att kunna möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill i Foodtech Village, som byggs upp under festivalen.

Dessutom kommer tv-bagaren Sébastien Boudet att bemanna en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor.

 

Kungsträdgården, Stockholm, Sverige