Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Sparrisbonanza på krogen

Njut av sparris på krogen.
Njut av sparris på krogen.

I maj och juni är det som bekant säsong för sparris. Då får den omtyckta primören inte sällan spela huvudrollen på krogmenyn. Vi guidar dig rätt i sparrisyran.

Sparrisråraka på Man in the Moon

Gastropuben Man in the Moon i Vasastan kör sparrisveckor 5 maj-7 juni. För 16:e året i rad har de en meny där sparris från Bruchsal i södra Tyskland anrättas serveras i olika förrätter och varmrätter samt matchas med passande drycker. Här finns sju alternativ – allt från vit sparris med hollandaise till sparrissoppa och sparrisråraka, med mera.

Adress: Tegnergatan 2C, Vasastan

 

Sparrisglass på Tennstopet 

Från den 23 maj-6 juni finns sparris på Tennstopets meny som förrätt, varmrätt – och dessert. Här finns två förrätter – en med vit sparris, varmrökt lax och hollandaise, den andra med bland annat gratinerad grön sparris och örtbakad kalvrostbiff – en varmrätt med halstrad röding och inkoktsparris och en dessert med rabarberconsommé, vit sparrisglass och färska jordgubbar.

Adress: Dalagatan 50, Vasastan

 

Vit sparris med ostronemulsion på Restaurang Göteborg

Till och med 11 juni har även Restaurang Göteborg sparrisveckor för alla göteborgare med hemlängtan. Välj mellan tre förrätter – två med vit sparris ( den ena med fjordlax med ostronemulsion den andra med mousselinesås) och en med grön sparris, parmesan och tryffelkräm, samt sju huvudrätter där rödspätta, vårkyckling, lammentreocote och annat matchas med vita och gröna sparrisar.

Adress: Midskeppsgatan 31, Hammarby Sjöstad

 

Moules med vit sparris på Pressklubben

Till den 7 juni hittas en rad rätter med sparris i olika anrättningar på Pressklubben. Här äter du klassiker som sparrissoppa eller sparris med hollandaise (som det däremot finns flera olika variationer av) men även andra spännande alternativ som moules med sparris och sparrisrisotto.

Adress: Vasagatan 50, City

 

Vodkaflamberad grön sparris på Skänkstugan 

Fram till den 27 maj kan du äta en hel meny med sparris i fokus på restaurang Skänkstugan i Täby Kyrkby. För en dryg femhundralapp får du en femrättersmiddag med allt från grön sparrissoppa vodkaflamberad grön sparris med serranoskinka, parmesanost och vitlökschips till het apelsin-& sparrischutney med mjukstekt ankabröst  med mera och glass på vit sparris, jordgubb- och rabarbersalsa samt saltrostade mandlar.

Adress: Nygårdsvägen 24, Täby

 

Sparris- och ostronsoppa på 39Wäst

Även 39Wäst kör sparris och primärveckor till och med 31 maj. Fram tills dess gästspelar dessutom mästerkocken Norbert Lang på restaurangen och toppar av menyn med utvalda vårprimörer. Här finns allt från sparris- och ostronsoppa till förrätt, till torskrygg (eller för dig som gillar kött kalvytterfilé) med hollandaise, sparris och färskpotatis till, eller sparrisrisotto till varmrätt, med mera.

Adress: Flemingatan 39, Kungsholmen

 

Vet du fler ställen med sparris på menyn? Tipsa mig på sandra.eriksson@aos.se

Stockholm, Sverige