Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här kan du spela sällskapsspel på krogen

Spela brädspel på krogen.
Spela brädspel på krogen.

Förra året dök det upp massor av uteställen som satsade på kombon öl, tv-spel och e-sport. Nu verkar istället de mer fysiska spelen göra comeback. Här är Stockholmsställena där du kan spela sällskapsspel.

Play (Nyöppnat)

I början av mars öppnade Ricard Constantinou som även har Panini, K25, K-märkt och Ringen den nya restaurangen Play på Kungsgatan. Här vill man ge gesterna möjlighet att njuta med alla sinnen.

Utöver maten (där japanska donburi-bowls med koreanska smaker, varma smörgåsar på kristallbröd från Katalonien och plättar ingår)  finns därför även böcker och brädspel till utlåning. Välj mellan backgammon, othello, dam, plockepin, domino, shack, kalaha och spelkort.

Adress: Kungsgatan 18, City


Laserdome

Det här klassiska stället har namnet till trots mer än bara laserspel. Här kan man både spela sällskapsspel, kasta pil och ta en match kring pingisbordet. Dessutom finns det bar och käk.

Adress: Surbrunnsgatan 42, Vasastan


Brewdog Bar 

Har en del brädspel, men även nyare­ spel som Cards against humanity.

”Folk gillar att spela spel, käka lite och ta en bärs på krogen i stället för hemma. Det är jävligt socialt också” sa Kalle Jägerstig från Brewdog Bar när han förutspådde att vi skulle se mer fysiska spel på krogen i en tidigare intervju.

Adress: Ringvägen 149B, Södermalm


Folk & Friends (Hundvänligt)

På det här folkölskaféet kan du dricka öl och spela sällskapsspel, brädspel och tv-spel. Som om det inte vore nog är även hundar är välkomna hit för att käka leverchips och glass.

Adress: Norr Mälarstrand 32, Kungsholmen


Ugglan Boule & Bar

Ugglan är en lekplats för vuxna med spel och öl. Utöver shuffleboard, boule, biljard och mycket mer finns det brädspel och sällskapsspel att låna i den stora baren och Tyskbaren. Här är det gratis att spela så länge du samlar ihop spelen och lämnar tillbaka dem. Du kan även slänga in en request på vilka spel du skulle vilja att de tar in.

Adress: Närkesgatan 6, Södermalm


BUBBLARE

Café Koya (Japanskt kafé)

På det här japanska haket som öppnade i mitten av december finns förvisso ingen öl, men likväl japanska sötsaker, matcha-latte brädspel, Totoro-figurer utspridda lite överallt och givetvis brädspel.

Adress: Gästrikegatan 3, Vasastan


Dice Café (Brädspelskafé)

Stans första renodlade brädspelskafé som öppnade på Kungsholmen förra året. Här kan gästerna välja bland 100 olika titlar att spela för 50 spänn per person/dag. Menyn består av frallor och sallader.

Adress: Polhemsgatan 21, Kungsholmen

Stockholm, Sverige