Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Duck and Crab har stängt – nu öppnar krogen Loén

På Rådmansgatan 23 öppnar nu restaurang Loén.
På Rådmansgatan 23 öppnar nu restaurang Loén.

Nu öppnar restaurang Loén i lokalen där Duck and Crab låg tidigare. På menyn hittas säsongsbaserade mellanrätter – med allt från lyxköttet wagyu till kanin.

Nichlas Holmquist och Oskar Larsson gick från att jobba som anställda i köket på Duck and Crab på Rådmansgatan 23, till att köpa ut ägarna och driva vidare krogen i samma anda.

Men nu är det dags för en ny fas. Efter en totalrenovering av lokalen har de nu öppnar restaurang Loén. En krog där de ska servera mat de själva längtar efter.

Dela runt bordet – eller ta din egen rätt

– Vi älskar att beställa massor av mindre rätter och så delar man på dem. Då får man smaka så mycket mat som möjligt istället för att bara äta en rätt som man har för sig själv. Att det uppstår en viss sammanhållning och avslappnad stämning runt bordet när man delar på mat kommer med på köpet, skriver duon på den nya restaurangens hemsida.

Menyn har en internationell prägel och kommer att erbjuda ett stort utbud av snacks och mellanrätter. Bland dessa hittas allt från rödbetsenchilada, kanin, wagyu till fläsklägg, svartrot och hummer.

Satsar på naturvin

För den som är trött på mellanrätter kommer det sympatiskt nog även att finnas några varmrätter att välja bland. Och mellan tisdagar och torsdagar serveras dagens rätt.

Vinlistan bjuder både på traditionellt och modernt – dessutom hakar man på naturvinstrenden.

Restaurang Loén på Rådmansgatan 23 har öppet tisdag-lördag. 

Rådmansgatan 23, Stockholm, Sverige