Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Skönt häng på stans mysigaste innergårdar

Innergårdar hör den varma årstiden till. Kolla in vår guide!
Innergårdar hör den varma årstiden till. Kolla in vår guide!

Innergårdar för romantisk dejt eller en festkväll med kompisgänget. Du väljer själv vad du är sugen på. Allt om Stockholm har listat några av stans mysigaste bakgårdar som erbjuder avslappnat lugn eller peppig partykänsla. 

ANNONS

linglongwebb

Ling Longs innergård. Foto: Pressbild

Hippt och rufft på Ling Longs bakgård

Mitt på Riddargatan ligger Story Hotell och deras restaurang Ling Long. Under vår och sommar är deras innergård öppen för  härligt häng och skön feststämning med DJ:s vissa kvällar i veckan. Med kulörta lyktor, tegelväggar och lite ruffig känsla går tankarna osökt till en hipp innergård i New York.

www.ling-long.se/hallwylska

Romantiskt på Hallwylska palatsets innergård. Foto: Pressbild

Romantiskt till tusen på Hallwylskas innergård

Hallwylska är inte bara ett av stans vackraste museum utan har även en helt magisk innergård med en nästintill filmisk atmosfär. Under årets varmaste månader kan man slå sig ner under bar himmel för en fika, en bit mat eller en cocktail. Hallwylska är den perfekta innergården att ta dejten på en drink eller kompisen för en mysig eftermiddagskaffe.

ANNONS

www.hallwylska.com/


 

svin

Bakgårdsmys i Årsta. Foto: Pressbild

Värt en omväg i Årsta

På restaurangen Två små svin i Årsta råder en gemytlig, varm och trivsam känsla, och speciellt under vår- och sommarmånaderna. Slå dig ner på deras idylliska och charmiga uteservering, beställ några Smørrebrød och en kall bärs och njut av solen och sällskapet. Det här stället är helt klart värt en omväg.

www.tvåsmåsvin.seBleck – skön bakgård på Söder.

Bleck – skön bakgård på Söder. Foto: Pressbild

Skön kvarterskrogsstämmning – bakgård på Söder

Precis intill Lilla Blecktornsparken ligger den lilla restaurangen Bleck gömd i en lokal som utifrån inte ser värst inbjudande ut. Men Bleck är allt annat än oinbjudande och speciellt under våren och sommaren. Här råder en skön och avslappnad kvarterkrogsstämning och en känsla av att alla känner alla. En perfekt alternativ att börja sin lördagkväll med kompisgänget innan man fortsätter ut och festar på söder.

www.restaurangbleck.se


lydmarweb

Lydmars gård – en känsla av Italien. Foto: Pressbild

Italiensk oas på Lydmar

På Blasieholmen ligger Hotell Lydmar som har en fantastisk utsikt över Nybrokajen. En trappa upp från hotellets restaurang ligger terassen som känns som en italiensk eller fransk pittoresk oas med sin porlande fontän och prunkande växter. Här kan man slå sig ner från lunch till sen kväll för ett glas rosé eller en god sommardrink. En perfekt plats för dejten såväl som kompisgänget.

www.lydmar.comstyrelsen
Vive la France på Styrelsens gård. Foto: Pressbild

Styrelsens innergård – en fransk pärla

En riktig gömd pärla är restaurangen Styrelsens innergård på Hantverkargatan. Här sitter du under bar himmel i en oas som för tankarna till en liten idyllisk krog i Frankrike. Njut av omgivningarna samtidigt som du sippar på ett gott vin och äter Moules frites eller någon annan fransk klassiker som finns på menyn.

www.styrelsen.nu

Bleck, Katarina Bangata, Stockholm, Sverige