Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här är Stockholms 10 bästa burgarställen

Burgerdudes listar stans bästa burgare
Killarna från sajten Burgerdudes listar stans 10 bästa burgarställen.

Vi lät killarna från sajten Burgerdudes lista stans tio bästa burgarställen. ”Stockholm är näst bäst i Europa efter London”, säger Toby Lee, som hunnit äta hela 111 burgare i Stockholmsområdet.

ANNONS
 1. Flippin Burgers ”Här samsas (ofta ekologiskt) blumenthalmalt kött med färskbakat, saftigt, ekologiskt och lätt uppvärmt bröd. Det går ofta att få en stor köttpuck (150 g) eller två mindre (100 g), men båda varianterna lyckas med konststycket att vara lite rosa i mitten. Flippin’ Burgers är fortfarande Stockholms bästa hamburgerhak.”
  Adress: Observatoriegatan 8, Vasastan.

  Flippin Burgers

  Flippin Burgers.

 2. Franky’s ”Här serveras enkla burgare tillsammans med klassiska tillbehör av allra högsta kvalitet. Det märks att ägaren har en brinnande passion för burgare. Det fluffiga brödet värms perfekt och penslas sedan med fett för att få en härlig glans. Högrevsfärsen som mals varje morgon är väldigt saftig och har en rejäl stekyta.”
  Adress: Tegnérgatan 16, Vasastan.

  Franky’s

  Franky’s.

 3. Bastard Burgers ”Valet föll på signaturburgaren The Bastard med dillpickles, dubbla cheddarskivor, ketchup, senap, majonnäs och rå lök. Den första tuggan smakade helt fantastiskt, med en löst packad och rosastekt köttpuck med massor av köttsafter.”
  Adress: Rehns­gatan 22, Vasastan.

  Bastard Burgers

  Bastard Burgers.

 4. Funky Chicken Food Truck ”Burgaren som serverades när vi skrev denna recension var Triple cheese burger. Den kommer tillsammans med tre ostskivor, majonnäs, lök, hackad saltgurka, ketchup och senap. Det saftiga köttet, den rikliga mängden ost samt majonnäsen gjorde detta till en riktigt mör burgare som nästan smälte i munnen.”
  Adress: Augustendalstorget, Nacka strand.

  ANNONS

  Funky Chicken Food Truck

  Funky Chicken Food Truck.

 5. Barrels Burgers & Beer ”Vi testade Barrelsburgaren, med två 120-gramsköttpuckar som serverades i ett lätt rostat bröd med dijonsenap, silverlök, saltgurka, cheddarost och majonnäs. Den är mycket välkomponerad och smakerna fungerar väldigt bra tillsammans. Köttet är höjdpunkten med sin goda kryddning och rejäla saftighet.”
  Adress:
  Stora Nygatan 20, Gamla Stan och Smålandsgatan 22, Norrmalm.

  Barrels Burgers & Beer

  Barrels Burgers & Beer.

 6. Bun Meat Bun ”Bun Meat Bun fanns tidigare endast i Farsta, men har nu även öppnat i Söderhallarna vid Medborgarplatsen. Här serveras smashade burgare, vilket betyder att de trycker till köttpucken med en vikt så att den får en rejäl stekyta. Du kan beställa din bunburgare ’extra fin’, och få mjukstekt lök och senapsstekt kött för 5 kronor extra.”
  Adress: Medborgarplatsen 3, Södermalm och Brattforsg. 19, Farsta.

  Bun Meat Bun

  Bun Meat Bun.

 7. Frick & Son ”Burgarna smakar fortfarande otroligt gott. Det luftiga köttet är smakrikt, även om vi hade föredragit lite mer stekyta, och den egenlagade majonnäsen och dressingen ger burgaren en härligt len känsla.”
  Adress: Birger Jarlsgatan 112, Östermalm.

  Frick & Son

  Frick & Son.

 8. Miss Behave Bar ”Vi valde deras Animal Style-burgare för 175 kronor inklusive pommes. Den bestod av två senaps­stekta köttpuckar, bacon, jalapeños och ost. Själva burgaren var rätt liten, sina två köttpuckar till trots, men den var makalöst god.”
  Adress: Skeppsbron 2, Gamla Stan.

  Miss Behave Bar

  Miss Behave Bar.

 9. Krubb ”Det är inte så stort inomhus, men de har en stor uteservering som gör stället perfekt för en sommarburgare när vädret tillåter. Brödet var bra rostat och höll ihop bra. Köttet var oväntat löst i konsistensen och lite för välsaltat, men det var också saftigt och gott.”
  Adress: C-G Lindstedts gata 2, Kungsholmen.

  Krubb

  Krubb.

 10. Phils Burger ”En vanlig Phil’s Burger-burgare kostar precis över hundralappen. Själva köttet är rejält och saftigt med en knaprigt god stekyta. Däremot är den egentillverkade hamburgerdressingen alldeles för rinnig och sötsliskig. Potatisbrödet smakar gott, men är blekt och den mjuka segheten gör att det nästan känns lite ogräddat.”
  Adress:
  Götgatan 85, Södermalm, Fleminggatan 49, Kungsholmen, Drottninggatan 79, Vasastan, Birger Jarlsgatan 34, Östermalm och Sundbybergs torg 1, Sundbyberg.

Stockholm, Sverige