Isabella Morrone lämnar sin krog, La Bocca.
Isabella inför öppningen av La Bocca, en kort sejour för kocken som nu flyttar till Skåne.
Isabella inför öppningen av La Bocca, en kort sejour för kocken som nu flyttar till Skåne.

Stjärnkocken lämnar La Bocca – trots succén

Krog 

Kändiskocken Isabella Morrone tar sitt pick och pack och flyttar till Skåne. Bakom sig lämnar hon krogen hon nyss öppnat.
I ett hyllat blogginlägg ger hon dessutom sin syn på krogbranschen - ingen rolig läsning.

ANNONS

Detta är en uppdaterad version från 14 september 2017

Så sent som för några veckor sedan hyllade våra krogtestare Isabella Morrones italienska krog på Kommendörsgatan.

Nu, bara månader efter att hon lämnat ett toppjobb i Melker Anderssons krogimperium för att starta den egna La Bocca byter hon bana igen. Hon byter innerstan mot lantlivet på Österlen.

– Funderingarna på att flytta söderut, och samtidigt få chansen att göra något helt eget, har funnits i flera år. Bo nära havet och naturen, säger Isabella Morrone till tidningen White guide.

I ett mejl till Allt om Stockholm skriver kocken att La Bocca varit ett fantastiskt avslut på karriären i Stockholm.

Men hon slutar inte med mat. Istället startar hon upp hemma-hos-krogen Bella på Österlen. Och eftersom den skånska östkusten precis som Gotland i princip är en förlängning av Stockholm kommer det säkert att passa utmärkt.

I ett mycket personligt blogginlägg ger kocken en djupare förklaring till varför hon valt att lämna sitt nuvarande liv i kockbranschen – ett inlägg som handlar om sexuella trakasserier, fusk och allmänt om den hårda och kränkande miljö som hon menar att hennes bransch är.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Krog

Käka Thanksgvingmiddag i Stockholm

Bar

De hyllar nattmackan på sin krog

Filip Lundin driver Sopköket
Krog

Ny krog lagar mat på ratade varor

Nya nöjessatsningen Vinterterrassen bjuder på både underhållning och utsikt
Bar

Ny klubbsatsning med milsvid utsikt

Babak Kharazmi styr saffransfestival
Krog

Babak styr saffransfestival i Vasastan

Ankbröstet är fantastiskt mört
Krogtest

Stimmigt men avspänt på nya bistron